Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre Sofia, Bulgaria

10 curiozități despre Sofia, Bulgaria

sofia bulgaria

Bulgaria este o destinație de vacanță populară printre români, fiind atât aproapiată, cât și destul de ieftină. Deși cei mai mulți aleg să o viziteze în timpul verii, pentru a merge la mare, nici capitala sa, Sofia, nu ar trebui ratată. Indiferent dacă ai ajuns deja acolo sau urmează să o faci, iată câteva curiozități interesante despre Sofia.

Sofia a fost fondat acum 7000 de ani, fiind al doilea cel mai vechi oraș din Europa.

Orașul a fost construit pe ruine romane. Unele ruine se pot observa și astăzi în jurul zonei bisericii Sf. Sofia.

Muntele Vitosha văzut din Sofia

Este singurul oraș mare din Europa care se află la doar 15 minute de un munte important. Acesta este Vitosha, iar vârful său cel mai mare, Cherni Vrah are 2290 metri.

Ai grijă cum dai din cap în Sofia când vorbești cu un localnic! Bulgarii mișcă capul sus-jos pentru „nu” și stânga-dreapta pentru „da”.

A fost nevoie de 30 de ani pentru construcția primei stații de metrou. Acest lucru se datorează faptului că, la fiecare metru săpat, bulgarii au găsit mai multe situri arheologice de la epoca tracilor până la romani, dar și apă termală.

Deviza orașului este „Crește, dar nu îmbătrânește niciodată” și este înscrisă pe blazonul oficial.

Catedrala Alexander Nevskyeste

Catedrala Alexander Nevskyeste cea mai mare catedrală din Peninsula Balcanică. A fost construită pentru a celebra victoria obținută împotriva stăpânirii otomane.

Dacă îți place să faci cumpărături în magazine de lux, bulevardul Vitosha este ideal pentru tine. Acesta a fost inclus în mai multe topuri de tipul „cele mai scumpe străzi comerciale din Europa”.

Cele mai populare obiective turistice din Sofia sunt Biserica Sfânta Sofia, Biserica Sfântul Gheorghe, Palatul Regal, Muzeul Icoanelor, Teatrul Ivan Vazov, Muzeul de Arheologie și Galeria Națională de Artă.

Amfiteatrul Serdica a fost construit în timpuri romane și este cu doar 10 metri mai mic decât celebrul Colosseum din Roma.

 

 

Sursă foto: Pixabay, Wikipedia

Comments

comments

Lasă un răspuns