Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 3 propuneri pentru un revelion exotic

3 propuneri pentru un revelion exotic

Nu pentru multe persoane e ușoară decizia unei destinații pentru trecerea dintre ani. Ea depinde de preferințe, de buget, de ce fel de an ai avut și cât de mult vrei să te distrezi sau să te relaxezi. Așa că îți propunem cele mai în vogă orașe pentru o minivacanță pe placul tău!

Sri Lanka

Insula-stat din sud-estul Indiei și nordul Maldivelor prezintă o lume unică prin îmbinarea atâtor popoare și religii. Revelionul tău se poate transforma într-o vacanță de neuitat, în care să te bucuri de natură, de tradițiile locale și activități deosebite în locul supranumit „a opta minune a lumii“.

Urcă la stânca Sigiriya să vezi frescele antice și să te bucuri de panoramă.

În Anuradhapura, vei găsi Templul Bodhi Tree, unul dintre cele mai faimoase din Sri Lanka, și Ruwanwelisaya, una dintre cele mai înalte stupe din lume. Nu rata Templul Dintelui Sacru, cel mai sfânt templu de pe insulă, locul celui mai important pelerinaj din lumea budistă, deoarece aici a fost păstrat dintele lui Budha. Mergi cu barca printre piețele plutitoare, specifice Asiei de Sud-Est.

Apoi, posibilitățile de petrecere a timpului sunt nenumărate: de la scubadiving, surfing, plimbare cu balonul cu aer cald până la mângâierea și hrănirea elefanților la orfelinate și observarea balenelor și delfinilor de pe mare.

Sfat: cum în Sri Lanka revelionul este pe 13 aprilie, îți recomand să mergi la o cină romantică în Piața Independenței din Colombo.

Zanzibar

O plajă albă ce pare că nu se mai termină la reflux, o mare turcoaz, fructe exotice pe care le poți culege cu mâna ta. Un colț de paradis, Zanzibar îți oferă locuri la care nici nu ai visat: insula cu țestoase de 200 de ani, piscine naturale, păduri de o frumusețe inegalabilă, o barieră de corali. Așadar, snorkeling-ul trebuie să își facă loc în programul tău! Tot pe insulă te vei întâlni cu cea mai rară specie de maimuțe din lume, Red colobus Monkey. Dacă vrei mai multă agitație, du-te în Stone Town, orășelul cu alei pavate, grădini în stil arăbesc și tarabe cu obiecte lucrate manual de localnici și condimente.

Sfat: petrece revelionul la un resort cu plajă privată, care organizează o petrecere cu foc de tabără și spectacol de artificii.

Cuba

Te vei îndrăgosti la prima vedere de insula plină de muzică și dans din Caraibe! Și nu oferă doar atât. Mai ai de văzut locuri istorice de patrimoniu, munți înalți, rezervații naturale protejate, pare că înglobează toate stilurile arhitecturale posibile și este un muzeul auto în aer liber. Și să nu uităm de culorile tari, care te vor ajuta să ai cele mai frumoase fotografii din vacanță!

Aici trebuie să înveți să te relaxezi precum cubanezii: ia viața încet, gustă din romul aromat și din cele mai bune trabucuri din lume.

Alege o vacanță împărțită între apele turcoaz ale Mării Caraibilor, plaja din Ancón și capitala Havana, o perlă a istoriei și a arhitecturii coloniale.

Sfat: în Piața Catedralei din Havana, se întind mesele de revelion ca în cel mai primitor local. Tot piața devine și ring de dans, unde câțiva dansatori profesioniști vor face un show tradițional.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de ianuarie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns