Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 3 propuneri pentru un revelion în familie

3 propuneri pentru un revelion în familie

Nu pentru multe persoane e ușoară decizia unei destinații pentru trecerea dintre ani. Ea depinde de preferințe, de buget, de ce fel de an ai avut și cât de mult vrei să te distrezi sau să te relaxezi. Așa că îți propunem cele mai în vogă orașe pentru o minivacanță pe placul tău!

Varșovia, Polonia

Varșovia îți  oferă relaxarea pe care o cauți în aceste zile libere. Un loc liniștit în care mărturiile comuniste contrastează cu centrul vechi reconstruit aflat în Patrimoniul UNESCO și cu zgârie-norii de sticlă. Se spune că orașul, distrus în proporție de 85% în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost reconstruit după tablourile lui Bernard Belloto (Canaletto), pictorul curții regale în secolul al XVIII-lea. Culorile, detaliile arhitecturale, stilurile diferite pe care le vei întâlni te vor bucura. Și aici vei găsi târgurile deschise, iar primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți iei ție, dar și celor mici un Kürtőskalács umplut cu înghețată și topping…la alegere!

Sfat: multe cluburi din Varșovia au petreceri tematice de revelion la prețuri extrem de accesibile. Vezi ce te atrage mai mult, potrivit nevoilor familiei tale!

Berlin, Germania

O destinație extrem de accesibilă din România acum, Berlin câștigă din ce în ce mai mulți turiști și toți încântați de experiența lor de city- break. Un oraș plin de viață la orice oră din zi sau din noapte, capitala germană îți va oferi orice vei căuta: de la expoziții de artă, muzee de istorie, tururi culturale până la relaxare, parcuri de distracții și viață de noapte. Orice ai alege să faci, nu ocoli faimosul Fernsehturm, cea mai înaltă clădire din oraș. Urcă la 203 metri înălțime! Copiii sunt cei mai bucuroși când ajung aici.

Cum Berlin e un oraș mare, sunt peste 50 de târguri de sărbătoare organizate în fiecare an. Câteva dintre ele sunt deschise până în ianuarie, așa că încă te vei putea bucura de spiritul sărbătorilor, de arome, de cadouri, de lumini colorate și de spectacole stradale. Du-i pe cei mici la Grădina Botanică, ca să vedeți un spectacol unic și fascinant de lumini.

Sfat: la poarta Brandenburg, se organizează cea mai mare petrecere de revelion în aer liber din Europa. Să fii acolo!

Sevilla, Spania

Vacanța de revelion este și despre cât de mult te încarci cu energie pentru anul ce vine. Așa că Sevilla poate fi opțiunea ideală. Un oraș vechi, elegant și impunător, te va seduce cu fiecare loc pe care îl vei descoperi: Alcazar, fortăreața maură ce te va uimi prin arhitectură, Catedrala gotică din Sevilla, ce te va face să te simți mică de tot, turnul Giralda, de unde se vede orașul în toată splendoarea sa, Plaza de España, locul-simbol al Sevillei, în stil arhitectural regional, o combinație între arhitectura spaniolă, neorenaștere și stil maur nou.

Apoi, distrează-te cu copiii pe Insula Magică, unul dintre cele mai căutate parcuri de distracție din Andaluzia!

Sfat: pentru trecerea dintre ani, îți recomand două variante: în aer liber, la fortăreața Alcazar, mâncând struguri după tradiția spaniolă sau într-un local cu spectacol de flamenco și vin bun.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de ianuarie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns