Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 6 city-breakuri de neratat

6 city-breakuri de neratat

Piața călătoriilor este în continuă mișcare, cererea este mare, iar oferta, și mai mare. Astfel, ajung să fie extrem de accesibile destinații pe care cu 3-4 ani în urmă nici nu îndrăzneam să le visăm. Iată care sunt printre cele mai cerute, apreciate și dorite destinații pentru un city-break!

Amman, Iordania

Această perlă din mijlocul deșertului va încânta orice tip de călător: de la vestigii din antichitate, locuri biblice și un relief roșiatic ireal, până la lumea musulmană europenizată și cosmopolită, dar care își păstrează preparatele tradiționale delicioase! Începe cu dealul Citadelei, unde vei afla mai multe despre istoria Iordaniei prin Biserica Bizantină, Templul și mâna lui Hercule, Palatul Umayyad. Apoi, pentru un aer local și actual, îndreaptă-te către centrul orașului, spre Moscheile Abu Darwish și Abdullah I și Souk Jara, piața în care vei găsi tot felul de bunătăți. Iar pentru o experiență de lux, nu rata Muzeul Regal de Automobile.

Vrei mai mult?

În apropiere de Amman este Muntele Nebo, din vârful căruia Moise a văzut Canaanul înainte să moară, după ce a condus poporul israelit prin deșert vreme de 40 de ani.

La doar o oră și jumătate distanță dai de plaja albă a Mării Moarte, locul cu cea mai joasă altitudine de pe Pământ, unde, datorită concentrației saline, plutești chiar și fără știi să înoți!

6 city-breakuri de neratat

Cost pentru 2 persoane:

Ofertă zbor tur-retur: 100 euro

Cazare: 35 euro/noapte la hotel 3*

Viena, Austria

Palatul Schönbrunn, Catedrala Sfântul Ștefan, parcul de distracții Prater, Opera Vieneză și Rathaus sunt mai accesibile ca niciodată de când au fost introduse zborurile low-cost. Viena este un oraș cu atât de multe obiective unice, că ar fi păcat să nu stai aici măcar patru zile. Poți începe cu o priveliște panoramică din Turnul de pe Dunăre.

Vrei mai mult?

Nu departe de oraș este Seegrotte, un complex de peșteri imens, în care s-a format cel mai mare lac subteran din Europa. În al Doilea Război Mondial, nemții au folosit spațiul ca fabrică pentru fuzelaje de avion.

Cost pentru 2 persoane:

Ofertă zbor tur-retur: 70 euro

Cazare: 65 euro/noapte la hotel 3*

Stockholm, Suedia

Un oraș al muzeului și al bunului-gust, este ideal pentru o vacanță cu cei mici. Muzeul Poliției, Parcul de Distracții Grona, Muzeul de Istorie Naturală sau Muzeul Zoologic Skansen (cel mai vechi muzeu în aer liber din lume) îi vor fascina! Dacă ai iubit trupa ABBA, aici găsești un muzeu interactiv dedicat. Iar în Galma Stan, centrul vechi al orașului, vei fi cucerită de clădiri, culori, cafenele și un stil de viață local relaxat.

Vrei mai mult?

o excursie de o zi la Palatul Drottningholm, reședința regală suedeză, și la Pavilionul său chinezesc, ambele incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Îți plac drumețiile? Parcul Național Tyresta te așteaptă cu o sumedenie de lacuri și peisaje de vis!

Cost pentru 2 persoane:

Ofertă zbor tur-retur: 80 euro

Cazare: 50 euro/noapte la hotel 3*

Malta

Rămâne o destinație puțin cunoscută, deși este uluitoare din punct de vedere cultural și arhitectural. De la fenicieni, romani, bizantini până la arabi, italieni, francezi și englezi, toți au vrut insula pentru ei! Exotică, dar totodată pitorească, cu aer de Africa, dar cu viață de Europa, nu va conteni să te surprindă cu micile orașe Valletta, Mdina, Bugibba sau Marsaxlokk. Ține cont că aici există și monumente UNESCO impresionante, complexul megalitic Hagar Qim și Templul Mnajdra, ce datează din 3.600 î.H.

Vrei mai mult?

Deși celebra Fereastră Azură nu mai există, asta nu înseamnă nu poți face o excursie de o zi cu barca pe insula Gozo. Catedrala din Victoria, Depresiunea de Sare, Templele Ġgantija (UNESCO) și nenumărate plaje te așteaptă le descoperi.

Cost pentru 2 persoane:

Zbor tur-retur: 70 euro

Cazare: 25 euro/noapte la hotel 3*

Eindhoven, Olanda

Unul dintre cele mai intrigante orașe olandeze, care îmbină contemporanul cu medievalul, e capabil să-ți ofere toată relaxarea și energia pozitivă de care ai nevoie. Orașul are multe muzee interesante (Van Abbe, Philips sau DAF), ba chiar și un Sat Preistoric, unde atât cei mici, cât și adul’oo pot lua contact cu 15.000 de ani de istorie prin intermediul actorilor și activităților ce au loc zilnic aici! Eindhoven este cunoscut și pentru shopping și pentru multitudinea de festivaluri ce atrag public din toată Europa, precum Fiesta del Sol, Glow sau EDIT.

Vrei mai mult?

La o oră de Einhoven vei găsi Hoge Veluwe, un parc național de 55 kmp, cu multă verdeață, dune de nisip, dar și cu căprioare, mufloni, vulpi ;i veverițe. Parcul se poate vizita gratuit, pe bicicletele puse la dispoziție de către administrația parcului.

Cost pentru 2 persoane:

Zbor tur-retur: 53 euro

Cazare: 50 euro/noapte la hotel 3*

Kutaisi, Georgia

Bătrânul oraș din Caucaz în vârstă de 4.000 de ani te va întâmpina cu peisaje de vis, vin local de calitate și o savuroasă mâncare tradițională! Georgia fiind o țară creștină destul de religioasă, cel mai bine sunt puse în valoare lăcașurile de cult: Catedrala Bagrati se vede din orice colț al orașului, complexul Monahal Gelati este inclus în UNESCO, iar în grădina botanică există o capelă făurită într-un stejar în vârstă de 400 de ani!

Vrei mai mult?

În imediata apropiere a orașului se află parcuri naturale de vis, cu ochiuri de apă turcoaz și terase cu plantații de ceai.

La o oră de oraș găsești Canionul Okatse și Cascada Kinchkha.

Cost pentru 2 persoane:

Zbor tur-retur: 60 euro

Cazare: 17 euro/noapte la hotel 3*

Citește și:

Articol preluat din ediția de martie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns