Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 8 destinații accesibile pentru un weekend prin Europa

8 destinații accesibile pentru un weekend prin Europa

destinatii de vacanta europa

Aromă de vacanță! Oare de ce ne planificăm doar două vacanțe pe an, lungi dar doar două, și pentru care mai facem și mari sacrificii financiare? Oare nu putem învăța nimic de la viață, că doar ne spune mereu cât este de scurtă? Și atât de multe lucruri de văzut și învățat!

Ne-am permis să ieșim din zona de confort și să aruncăm o privire la minunățiile pe care ni le oferă Europa. Și sunt multe, multe și accesibile. Într-o combinație perfectă, de planificare, calculare buget și un sfârșit de săptămână, au rezultat 8 provocări irezistibile pentru oricare visător, dispus să cheltuie o treime din salariu pe frumuseți, cultură și istorie.

Cu toate acestea, odată ce ați ales o destinație care se potrivește cu bugetul și interesul dvs., vă simțiți parcă ați câștigat un jackpot la păcănele (vorbind despre sloturi, vă puteți încerca norocul la https://www.cazinouri.info/sloturi/). Iată propunerile noastre pentru un tur scurt prin labirintul Europei.

Moscova, una dintre cele mai vibrante capitale din Europa, este un amestec de atracții istorice și contemporane. Trebuie să fim sinceri, 2 zile în Moscova este echivalentul cu 2 secunde într-o peșteră cu bogății! Oriunde ai merge în Moscova vei simți amprenta puternică a istoriei dar și încăpățânarea prezentului. Dacă începeți cu Cetatea Kremlin, va trebui să programați din start o săptămână de sejur și s-ar putea să nu vă ajungă. Mai ales dacă vreți să vizitați și Piața Roșie, un punct de mare interes pentru toți turiștii. Vestea bună este că puteți lua metroul, o formă mai ieftină de călătorie, o aventură subterană fără de sfârșit, într-o lume sofisticată cu mozaicuri, candelabre luxoase și statui.

Kotor, Muntenegreu, o frumusețe naturală brută. Nu ai ce să nu iubești la Kotor și dacă ai ales acest mic colț de rai ca destinație de weekend, ești un om fericit.  La fel ca și orașul Moscova, Kotor sau Cattaro, îmbină istoria cu prezentul în cel mai autentic mod.  Dacă alegeți să vă faceți intrarea în micul orășel pe calea apei, să vă asigurați că sunteți pe punte cu o oră înainte. Veți rămâne înmărmuriți de atâta frumusețe! Kotor are multe povestioare de spus despre ocupația otomană și cea venețiană și le ascunde la fiecare colț de stradă. O lume uitată, care trăiește în prezent, râde la viață și pune valoare pe istorie!

Wroclaw – Polonia, denumit și Veneția din Polonia, este un orășel impresionant, care respiră istoria prin fiecare clădire. Fermecătorul Wroclaw ascunde una dintre cele mai mari picturi din lume, Panorama Bătăliei de la Raclawice, care are o lungime de 15 m și o lungime de 114 m. Dacă ajungeți vreodată în acest orășel gotic vechi, în timp ce îi explorați minunățiile, nu uitați să identificați toți cei 350 de pitici, mici sculpturi din bronz ascunse prin tot orașul, figurine care au provenit din mișcările anti-comuniste.

Colmar – Franța este una dintre cele mai romantice destinații din Europa. Aici veți merge să vă relaxați, să vă bucurați de magia care o oferă Regiunea Alsace, să vă bucurați de gastronomia franceză și de vinuri selecte. Știați că orașul Colmar este locul natal al sculptorului Frederic Auguste Bartholdi, cel care a realizat Statuia Libertății? Frumusețea istorică a orașului a reușit cumva să supraviețuiască celui de-al doilea război mondial și a fost conservată într-un mod natural, pentru a ne bucura ochii în zilele de astăzi.

Porto – Portugalia este escapada perfectă, atunci când nu urmărești obiective turistice și totuși vrei să te bucuri de magia unui weekend perfect. Renumit pentru producțiile sale de Vin de Porto, acest loc turistic abundă de veselie, muzică, restaurante, cafenele și vin bun. Amplasat pe malurile râului Dueor este locul perfect unde să rătăcești la sfârșit de săptămână și unde o sticlă de vin roșu de calitate costă mai puțin decât sticla de Cotnari.

Sicilia, Palermo, o altă destinație de vis pentru sfârșit de săptămână. Deși, doar când îi pronunți numele, ți se ridică părul măciuca, gândind ce costuri poate implica vizitarea celei mai mari insule din Marea Mediterană. Noi vă spunem că nu este așa! Palermo, o destinație turistică, oferă o gamă largă de atracții istorice și monumentele, natură și voie bună. Sunt o mulțime de lucruri de vizitat pentru o insulă așa de mică. Când veți fi pregătiți să înfruntați asemenea frumuseți, este vital să treceți în revistă și restaurantul Al Fondaco del Conte. Situat în centrul orașului Palermo, micul restaurant intră în ecuația unui weekend perfect – delicatese, rafinament și vinuri din cele mai bune soiuri, toate la prețuri rezonabile.

Macedonia – Lacul Ohrid, unul dintre cele mai vechi lacuri din Europa. Orășelul macedonean Ohrid își găzduiește oaspeții de la 20 € și oferă unele dintre cele mai pitorești imagini. Îți dai seama imediat că ai ajuns într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Lacul Orhid, de acum parte din Patrimoniul Mondial Unesco, este una dintre principalele atracții și a fost denumit de către localnici  – litoralul macedonean. Pe lângă toate acestea, micul orășel are mai multe atracții de oferit, locuințe preistorice supra acvatice, biserici medievale fresce, amfiteatru, fortărețe, scuba diving, plimbări cu ambarcațiuni de agrement și multă voie bună.

Albania este destinația perfectă pentru căutătorii de mări de azur și nisipuri de aur. Contrar istoriei poilitice, Albania are multe de oferit, ca istorie, natură și cultură. Înaintate să vă faceți bagajul, trebuie sa vă faceți planul de bătaie, că doar nu puteți străbate toată țara în două zile. Saranda este un excelent punct de plecare, de unde puteți vizita plajele din Ksamil, doar la o stație de autobuz distanță. Orașul în sine nu este cu totul special, dar este gazda perfectă pentru dumneavoastră și puteți vizita toate frumusețile din împrejurimi –  ruinele antice din Butrint, Castelul Lekuresi, Ochiul albastru/Syri I kalter.

 

Sursa: MachTeam Soft

Sursa foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns