Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 5 sfaturi pentru a economisi bani în vacanță

5 sfaturi pentru a economisi bani în vacanță

economii in vacanta

Chiar dacă nu trebuie să pleci în vacanță stresată de ideea că trebuie să faci cât mai multe economii, nu strică niciodată să îți limitezi puțin bugetul. Astfel, îți vei da seama că te poți distra și relaxa fără să cheltui o avere, deci vei putea pleca mai des în călătorii.

5 sfaturi pentru a economisi bani în vacanță

Evită capcanele pentru turiști

Ne referim la localurile și magazinele din zonele cele mai populate de turiști, cum ar fi centrul orașului sau în jurul obiectivelor turistice importante. De exemplu, mergând la un restaurant la doar 10 minute depărtare de un muzeu foarte cunoscut, te poți bucura de o porție mai mare de mâncare la un preț mai mic.

Descoperă orașul plimbându-te

Mai ales dacă distanța este scurtă sau vremea e plăcută, plimbă-te cât mai mult pe jos. În felul acesta, nu doar că nu mai e nevoie să cumperi bilete pentru transportul în comun, dar faci și puțină mișcare și descoperi comori ascunse.

Nu lua masa doar la restaurant

Dacă te-ai cazat la un hostel sau un apartament, de ce să nu profiți de bucătărie? Evident, nu trebuie să gătești tot timpul în vacanță, dar poți face economii semnificative dacă îți faci singură cafeaua în fiecare dimineață sau îți prepari o salată seara în loc să iei cina în oraș.

Evită minibarul din camera de hotel

Cumpără băuturi și snacks-uri de la un magazin din apropiere în loc să consumi produsele din minibar. Cele pe care le găsești în camera de hotel sunt mult mai scumpe în comparație, deci nu merită să cheltui bani pe ele.

Alege suvenirurile cu grijă

Ne place să aducem celor de acasă suveniruri din vacanțe, dar multe dintre ele sunt excesiv de scumpe sau kitschoase. Și de această dată e bine să eviți magazinele din zonele pline de turiști. În plus, alege produse de calitate, mai deosebite, nu clasicii magneți de frigider (care, pe deasupra, nici măcar nu arată atât de bine).

Tu ce alte sfaturi ai mai da celor care vor să facă economii în vacanță?

 

Citește și: Weekend cultural prin România

Citește și: Pașaportul frumuseții: ce iei în bagajul de mână

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns