Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Hai la schi în Austria

Hai la schi în Austria

Hai la schi în Austria – Iarna nu-i un motiv să te opreşti din făcut sport, mai ales în aer liber. Iar schiul nu e un moft al celor înstăriţi şi nici o scuză ca să-ţi mai cumperi un rând de haine sau să-ţi mai faci un album foto pe Facebook.

Schiatul chiar îţi modelează ţinuta, silueta şi sănătatea, iar peisajele care aleargă pe lângă tine îţi clătesc ochii şi sufletul. În fi ecare an, laşi zeci de oferte turistice bune să treacă pe lângă tine doar pentru că sunt destinate schiorilor. De ce n-ai putea fi unul dintre ei? Până la urmă, orice se poate învăţa. Iar monitorii de schi din străinătate sunt mai ieftini, mai răbdători şi mai mulţi decât cei din staţiunile româneşti. Austria merge oricând şi oricum: în cuplu, în familie, în gaşcă. Trebuie doar să-ţi placă zăpada, aerul rece şi cizmele fără toc.

Kaprun

Distanţă faţă de Bucureşti: 1.424 km.
Altitudine de schi: 770-3.029 m.
Dotări pentru schi: 21 km de pârtie pentru începători, 19 km de pârtie pentru medii şi avansaţi; 58 de mijloace de transport pe cablu (tramvaie, telegondole, telescaune).
Preţuri cazare: de la 33 euro/pers./noapte la pensiuni şi de la 45 euro/pers./noapte la hotel.
Opţiuni après-ski: plimbări cu sania trasă de cai, centru spa, centrul de sport Optium, unde te poţi bucura de piscine interioară. Este cunoscută drept cea mai populară staţiune de schi din Austria datorită vieţii de noapte. Dacă deprinzi secretele schiatului repede, poţi să te dai pe pârtiile de pe gheţarul Kitzsteinhorn.

Bad Gastein

Distanţă faţă de Bucureşti: 1.323 km.
Altitudine de schi: 840-2.650 m.
Dotări pentru schi: 11 pârtii pentru începători (37 km), 24 de pârtii pentru schiori medii (76 km),  şapte pârtii pentru avansaţi; 16 mijloace de transport pe cablu (teleschiuri, telegondole, telecabine).
Preţuri cazare: de la 45 de euro de persoană pe noapte.
Opţiuni après-ski: principala atracţie pentru nonschiori, dar  şi pentru schiorii în afara „orelor de program“ este bălăceala în băile termale ale văii Gastein sau în cele ale renumitei peşteri termale din zonă.
Oraşul are o atmosferă modernă şi va fi pe placul tău dacă n-o să te retragi la somn devreme, frântă de orele petrecute pe pârtie. Pentru că, în afară de reputaţia de staţiune de schi&spa deţinută de Bad Gastein, o s-o descoperi şi pe cea de centru de distracţie.
citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns