Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > (P) În vacanță cu cei mici. Ghid de supraviețuire

(P) În vacanță cu cei mici. Ghid de supraviețuire

Orice vacanță e minunată, pentru că o petreci departe de birou și aproape de familie. Din păcate, în orice familie există și păreri divergente, mai ales când părerile vin din partea celor mici. E foarte ușor ca o vacanță pe care o așteptai cu sufletul la gură să se transforme rapid în coșmar. Din fericire, există câteva trucuri pentru menținerea armoniei.

 

Plănuiește din timp

Fie că-ți convine sau nu, călătoriile spontante nu-și mai au locul. Trebuie să-ți acorzi suficient timp pentru a pregăti o vacanță cu familia. Să discuți posibilitățile cu fiecare membru, să fii sigur că sunt toți la fel de entuziasmați ca tine. Dacă ați căzut de acord asupra destinației, poți să treci la pasul următor: rezervarea biletelor cu un card de cumpărături. Te ajută să împarți cele mai mari cheltuieli în rate, ca să ai loc și de restul cheltuielilor. Cu vacanța rezervată, poți să te gândești la ce veți face acolo. Încearcă să conturezi un itinerariu care să includă puncte de interes pentru toată familia. Apoi, construiește așteptările în jurul acelor puncte. Amintește-le în fiecare zi că ce urmează să vadă va fi minunat.

 

Nu te baza pe plan

E bine să plănuiești, dar mai realist ar fi să nu ai așteptări. Nu te aștepta să ajungeți la timp la hotel, să plecați devreme dimineața, să le placă nu știu ce atracție turistică sau masă la un restaurant faimos, să înțeleagă importanța monumentelor istorice sau viziunea unor artiști celebri. Și, mai presus de orice, nu te aștepta ca acea armonie pe care o plănuiești să funcționeze. Mai degrabă, fii gata să faci față certurilor, să le dezamorsezi la timp și să-ți gestionezi propriii nervi corect.

 

Înarmează-te împotriva plictiselii

Adu-ți aminte de emoțiile trăite ultima oară când ai stat la coadă la finanțe. Acum, amplifică-le de 100 de ori și rezultă ceea ce simte un copil când are de așteptat. Oriunde și oricât. Depinde și de vârstă, dar dacă are sub 7 ani, îi va fi greu să înțeleagă de ce trebuie să stați la coadă, să vă verifice pașapoartele sau să stați 4 ore într-un avion. E important să intervii cu instrumentele potrivite la momentele de nerăbdare potrivite. Pune în bagaj cărți de colorat, puzzle-uri, animăluțe de pluș și jucărioare zgomotase. Și, deși tableta e un subiect sensibil, te poate salva când nimic altceva nu funcționează.

 

Snack-urile mici și dese

Vacanța e despre relaxare și momente frumoase petrecute împreună. Dar, din păcate, sunt și foarte mulți timpi morți până să ajungi la acele momente. Dacă, din diverse motive, cina întârzie să apară sau pur și simplu nu-și fac efectul jucărioarele amintite mai sus, apelează la snack-uri. Și, deși ideea de snack te duce cu gândul automat la chipsuri, stixuri și tot ce-i mai nociv pe lume, există și variante sănătoase. Dar trebuie să le pregătești din timp. Pentru că nu vei găsi peste tot feliuțe de măr date prin zeamă de lămâie sau biscuiți din ovăz fără zahăr sau sucuri de fructe stoarse chiar din fructe. Bineînțeles, în lipsă de altceva, și stixurile sunt ok. Important e să auzi mai mult sunetul de ronțăială decât de smiorcăială.

 

Dar poate cel mai important truc pentru armonia în concediu este planificarea bună a bugetului. Nimic nu-ți strică cheful mai mult decât cheltuielile mari și surprinzătoare. Un card de credit precum CardAvantaj te poate ajuta la acest capitol. Pentru că îți împarte călătoria și cazarea în rate, adică exact cele mai mari cheltuieli.

 

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns