Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Spania, Grecia, Italia, locuri în care trebuie neapărat să guști

Spania, Grecia, Italia, locuri în care trebuie neapărat să guști

Să guști din mâncarea locului în care te afli este obligatoriu! Nu că n-ai fi mâncat și la noi, dar este obligatoriu să consumi anumite preparate acolo, chiar în țara lor de origine.

Le-ai preparat și tu acasă. După rețete originale. Nu te contrazic! În același timp, sunt convinsă că n-ai să faci musacaua ca-n Grecia, nici paella ca-n Spania, nici paste ca-n Italia. M-am gândit așadar , după consultări largi cu prietenii și cu amintirile mele culinare, să-ți recomand trei preparate de… vacanță. Cum românii se duc cel mai des în vacanțe prin Spania, Grecia sau Italia…

Tortillas de patatas

Pe românește, omleta spaniolă. Este de neratat! Este și mândria localnicelor de pe la începutul secolului al XIX-lea, când a fost pentru prima dată documentată în scris într-un istoric al Navarrei, regiune din nordul Spaniei vecină cu Țara Bascilor. Se scria atunci cât de econoame sunt navarezele care, din doar 2-3 ouă, reușesc să facă o omletă consistentă cu care să sature 5-6 oameni. Secretul era, și a rămas, cartoful. Tortilla înseamnă turtiță. Nu, nu e dulce, dar se prezintă ca un tort de ouă, cartofi (patatas), ceapă, smântână și ce mai ai la îndemână (un pic de costiță, ceva legume).

Saganaki și sirtaki

În insulele grecești mai ales, dar și pe continent, este un fel de mâncare care nu trebuie ocolit. Crede-mă, nicăieri nu este mai bun ca-n Grecia. Chiar dacă este vorba doar despre brânză friptă. Saganaki este diminutivul de la sagani, o tigaie cu mânere specifică locului. Ca brânza să aibă gust perfect, e obligatoriu s-o mănânci într-o locandă unde se cântă sirtaki!

Frutti di mare și limoncello

Neapărat  să te duci pe coasta amalfitană. Chiar dacă la Napoli e cam multă mizerie, în rest e de poveste. Dacă tot ajungi acolo, mănâncă paste cu fructe de mare (mai ales scoici), despre care se spune că sunt cele mai bune din lume. Cu pesto preparat din sos de pește sau cu sos de ceapă. Și nu uita de limoncello, un lichior de lămâie, cu o aromă de vis.

♥ Dacă ești în Spania și ți-e la îndemână, dă o fugă în Canare. Dacă ai ajuns acolo, oprește-te la orice tavernă de pe plajă și cere anșoa pane. O nebunie!

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.06/2018
Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns