Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Vacanță în doi. Care city break vi se potrivește pentru o escapadă de iarnă?

Vacanță în doi. Care city break vi se potrivește pentru o escapadă de iarnă?

Când te gândești să alegi un weekend romantic alături de partenerul tău e bine să nu îți îngrădești imaginația și să iei în considerare lucrurile care vă încântă pe amândoi. Poate vrei o minivacanță într-un oraș cu temperaturi mai blânde, un city break într-un oraș acoperit de ninsoare sau o destinație unde să descoperiți împreună cele mai interesante obiective turistice. Orice ai alege, ar fi bine să nu mergi pe un scenariu dinainte scris și poate chiar să nu te încadrezi în schema celor mai populare destinații. Ai putea să treci peste destinațiile la modă precum Veneția, Verona sau Paris. Pentru că, nu-i așa, unde mai e farmecul unei escapade romantice când toate ideile de vacanță au fost deja regizate și jucate de sute de ori de alte cupluri?

Poate că nu ți-ai dorit să ajungi într-un sejur în Paris, dar ai visat dintotdeauna să zbori spre Roma, să te plimbi prin Grădinile Boboli din Florența sau să asculți un concert de fado într-un bar unde nu sunt mai mult de 10 oameni în îndepărtata Lisabona, cea mai de Vest capitală din Europa.

Până la urmă nu contează dacă ajungi într-un oraș vizitat de milioane de turiști, de fiecare dată când zbori alături de partenerul tău, ați putea să vă lăsați purtați pe străzi necunoscute, să vă abateți de la traseele turistice obișnuite ca să descoperiți străzile mai puțin umblate. Și nicăieri nu poți face acest lucru mai bine decât departe de casă. Află care sunt cele mai inedite destinații city break de iarnă pentru îndrăgostiți și unde poți să te bucuri de câteva zile de intimitate alături de partenerul tău departe de casă. Nici nu trebuie să cheltuiești o avere.

Unde să călătorești iarna

Dacă te gândești să pleci într-o minivacanță de iarnă și nu îți place frigul, poți să te orientezi spre o destinație din Europa unde se înregistrează temperaturi de peste 0 grade Celsius, dacă nu suporți valorile negative din termometre. În cazul acesta, trebuie să eviți partea nordică, centrală sau est-europeană a continentului. Lisabona e una dintre capitalele europene cu temperaturi mult mai blânde iarna. Așa că dacă vrei, poți petrece un weekend romantic în cartierul Alfama, poți asculta muzică fado și poți încerca vinuri și preparate portugheze.

Dacă alegi un city break la Lisabona, poți vizita și Sintra, un oraș aflat la douăzeci de minute distanță de capitală, perfect pentru o excursie de o zi în timpul căreia să vă bucurați de intimitate și să descoperiți teritoriul castelelor romantice. Dacă ajungi în Lisabona în lunile de primăvară-toamnă, mai mult decât castelele romantice o să îți placă grădinile imperiale. E un loc minunat pentru o declarație de dragoste pe care nu o vei uita prea curând. La granița cu Portugalia, Spania e o destinația romantică potrivită pentru orice sezon.

Cele mai frumoase destinații din Spania

Foto: Shutterstock.com

Fie că optezi pentru un city break la Madrid sau o minivacanță la Barcelona, nu o să regreți că te-ai oprit la Spania când ai ales o  vacanță alături de partenerul tău. Dacă vrei să te plimbi pe malul Mării Mediterane și să nu îngheți de frig noaptea, ba chiar să nu dai peste zăpadă, poți să te uiți după oferte pentru bilete de avion spre Barcelona unde temperaturile nu scad sub zero grade și ninsoarea e un eveniment cu totul inedit. Dacă zbori spre Barcelona iarna, poți să te bucuri mai mult de oraș, să vizitezi Parcul Guell și să te plimbi pe străzile aproape goale.

În partea nordică a Spaniei, Madrid e a doua cea mai populară destinație city break din Spania, cunoscută pentru aerul cosmopolit și pentru viața de noapte. Spre deosebire de Barcelona, e bine să știi că în Madrid  temperaturile sunt destul de scăzute în perioada iernii. Dar acest lucru nu e o problemă dacă vă gândiți să petreceți mai mult timp în spații închise. Ați putea vizita câteva dintre cele mai importante muzee din Europa, plănui o cină romantică într-un restaurant de top sau ați putea să vă bucurați de atmosfera cosmopolită și de viața de noapte. Cine știe, poate îl convingi să facă ceva pentru tine și mergeți la o seară de flamenco, dansul seducerii și al pasiunii. În Madrid sunt unele dintre cele mai cunoscute cluburi de flamenco din lume.

City break la Roma, dacă aveți un buget redus de vacanță

Foto: Shutterstock.com

Dacă nu te conving orașele din vestul Europei, ce-ar fi să îți îndrepți atenția spre cizma prinsă de continent? Italia e o destinație de vacanță fermecătoare pentru cuplurile din întreaga lume. Fie că alegi o minivacanță în Verona sau Veneția, un city break la Roma sau o minivacanță în Sicilia sau Toscana vara, Italia e poate una dintre țările europene unde se țes cele mai multe idile, și unele dintre cele mai frumoase povești de dragoste. Am putea spune același lucru și despre Franța, dar dacă te gândești să pleci într-o escapadă în Franța, ai putea să alegi Riviera franceză, teritoriile vinurilor franceze ca Bordeaux sau un sat uitat de lume din Provence. S-ar putea să fie cu mult mai cuceritoare decât un city break în capitala Franței.

Dacă rămâi la Italia, nu contează că nu aveți economii pentru un weekend petrecut departe de casă, pentru că poți călători pe bani puțini. Italia e una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță pentru români, așa că puteți să vă rezervați bilete de avion spre Roma sau Milano la cele mai mici prețuri.  Milano e un oraș mai rece decât Roma, unul dintre cele mai spectaculoase muzee arhitecturală în aer liber. E suficient să te plimbi prin centrul vechi al Romei ca să surprinzi istoria Imperiului Roman și perioada de sa de glorie când au fost ridicate clădirile care sunt în picioare și după 2.000 de ani. Mă gândesc că nici nu e nevoie să ajungi la Fontana di Trevi, chiar dacă acesta e unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma. Ce-ar fi să căutați un loc doar al vostru. Poate o să-ți placă și mai mult.

Milano nu e tocmai o destinație obișnuită pentru un city break romantic, dar are cel puțin două avantaje considerabile în fața altor orașe din Italia. Primul dintre ele ar fi prețul foarte accesibil pentru bilete de avion spre Milano, mai mic decât un bilet dus-întors cu trenul în România. În al doilea rând, ai șansa să ajungi în doar două ore în Veneția, cu trenul de mare viteză care leagă cele două orașe. Biletul de tren s-ar putea să te coste în jur de 20 de euro și e bine să-l achiziționezi cu cel puțin o zi înainte, mai ales în sezonul turistic.

City break la Viena sau Praga, pentru un weekend romantic ca-n povești

Foto: Shutterstock.com

Dacă amândurora vă plac orașele cu o arhitectură deosebită și zăpada e un plus atunci când vă plimbați pe străzi, ai putea lua în considerare un city break la Viena sau o minivacanță la Praga de Dragobete sau Valentine’s Day. Prețurile la cazare în Praga scad în perioada iernii și cu până la 30% față de prețul plătit în plin sezon turistic. Același lucru e valabil și pentru celelalte destinații city break din Europa.

În perioada iernii, un city break la Praga poate nu pare cea mai potrivită alegere, dar după ce ai ajuns în oraș și dacă ai norocul ca acesta să fie acoperit cu zăpadă, cu siguranță o să descoperi magia neștiută a capitalei. Unul dintre cele mai frumoase locuri unde puteți să vă plimbați e Podul Carol, podul de piatră de unde te poți bucura de priveliști spre Centrul Istoric al orașului, dar și spre Castelul din Praga. Serile în Praga sunt de neuitat, mai ales pentru că fiecare clădire e luminată. Iar dacă vrei să-i faci o surpriză plăcută partenerului tău, ați putea merge la Mănăstirea Strahov, din districtul Castelului din Praga, unde puteți încerca câteva feluri de bere făcute la micro-berăria de abație. Și dacă tot sunteți acolo, ați putea vizita biblioteca.

La fel de cuceritor ca Praga, Viena e un oraș cu un gram în plus de eleganță, cu atât mai mult în perioada iernii când clădirile și palatele baroce sunt acoperite cu zăpadă. Și cum temperaturile sunt destul de scăzute, ai o scuză în plus să petreceți mai mult timp în cafenele și bistro-urile din Viena, fie la o cană de cafea sau ciocolată caldă ori la un pahar de vin fiert. Într-un city break în Viena merită să vă plimbați prin Centrul istoric al orașului și să vă opriți în fața Catedralei Sfântului Ștefan sau să vizitați Muzeul Belvedere, unde e expus Sărutul lui Klimt.

Atunci când pleci într-un sejur romantic, cel mai important lucru e timpul petrecut alături de partener, așa că poate nu va fi o prioritate pentru voi să vizitați obiectivele sau atracțiile turistice. Poate o să vreți chiar să descoperiți câteva muzee de top din Europa. Nu există o regulă sau o rețetă perfectă pentru un weekend romantic potrivit pentru tine, tocmai de aceea, trebuie să-ți iei bilete de avion catre o destinație care să vă cucerească pe amândoi. Povestea o scrieți împreună.

Comments

comments

Lasă un răspuns