Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cele mai bune pacaleli de 1 aprilie

Cele mai bune pacaleli de 1 aprilie

Cele mai bune pacaleli de 1 aprilie – Pentru inspiraţia ta şi pentru amuzament iată câteva din cele mai bune păcălei de 1 aprilie. Oficial 1 aprilie este a 91 zi a calendarului şi este ziua neoficială a păcălelilor şi ziua păsărilor.

De-a lungul timpul o serie de farse au făcut carieră şi au rămas în memoria colectivă ca fiind unele dintre cele mai bune farse de 1 aprilie. Iată câteva dintre ele.

În anul 2011 presea britanică anunţa că a fost anulată căsătoria prinţului William cu Kate Middleton a fost anulată, iar că tânăra a fost văzută într-un magazin cu haine pentru bebeluşi. Cei doi s-au căsătorit cu adevărat în aprilie, iar căsătoriile regale sunt un subiect preferat de britanici pentru farse de 1 aprilie. În alţi ani prea anunţa că prinţul Willian s-a căsătorit în secret cu o vedetă din filmele pentru adulţi. O altă farsă care a rămas în istorie a fost publicată de The Guardian, care venea cu „detalii complete” despre BMW Royal Edition M3 Coupe, iar cititorii erau rugaţi să trimită întrebările lor pe adresă pauline.yorlegg@bmw.co.uk. (în limbă engleză, expresia „to pull somebody’s leg” înseamnă „a păcăli pe cineva”).

Pe lângă pacalelile pe seamă căsătoriei regale, presă a mai anunţat că magnatul britanic Richard Branson a cumpărat planeta Pluto, pentru a-i reda statutul de planetă a sistemului nostru solar.

Tot de 1 aprilie compania aeriană low cost Ryanair a promis că va introduce curse aeriene „fără copii” începând din luna octombrie. Cu o altă ocazie anunţase că barbaţii căsătoriţi vor putea urca la bord numai cu acordul soţiilor sau însoţiţi de acestea.

Nici Google nu s-a lăsat mai prejos. A publicat fie o hartă a comorilor, fie anunţa că angajează un „autocompletator” cu urmatoarea explicaţie: „În fiecare zi, oamenii întroduc peste un miliard de cuvinte pe motorul Google şi se aşteaptă că Google să estimeze ce vor ei să caute. Pentru a face acest lucru, la aceste proporţii, avem nevoie de ajutorul vostru. În calitate de autocompletator al Google, trebuie să ghiciţi corect intenţiile internauţilor cu privire la ce anume vor să scrie. Într-o fracţiune de secundă trebuie să scrieţi sugestiile voastre pentru fiecare utilizator. Nu va faceţi griji. După câteva milioane de sugestii, veţi căpăta deja reflexele necesare”, anunţa Google. Putini s-au prins ca era doar una din seria de păcăleli.

Totodată, Facebook şi Zynga (un site de matrioniale mai puţin ortodox) au anunţat că se aliază pentru a lansă un site de matrimoniale bazat pe jocuri online, pentru a-i ajută pe internauţi să îşi găsească mai repede şi mai uşor un partener. 

Cum a ajuns 1 aprilie ziua păcălelilor?

1 aprilie este cunoscută de oricine că fiind Ziua Păcălelilor. Și puțini sunt cei care scapa de păcăleli. Nu e sărbătoare oficială şi nici nu primim zile libere, însă pentru mulţi reprezintă ziua ideală pentru a le jucă feste celor dragi.

În mod tradiţional, în Nouă Zeelandă, Marea Britanie, Australia şi Africa de Sud, glumele ţin până la prânz, iar cel care joacă feste şi după oră 12.00 este considerat „păcăliciul”. În alte ţări, că Franţa, Irlanda, Italia, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Olanda, Germania, Brazilia, Canada sau Statele Unite, glumele pot fi făcute toată ziua.

Ziua de 1 aprilie, ca zi a păcălelilor ar fi apărut când, în secolul al XVI-lea, sărbătoarea începerii noului an a fost instituită pe 1 ianuarie, însă despre 1 aprilie există referinţe mai vechi. În Evul Mediu, Anul Nou era sărbătorit pe 25 martie, în multe oraşe europene, iar în unele zone din Franţa Anul Nou era o sărbătoare care ţinea o săptămâna şi se termină pe 1 aprilie, motiv pentru care se speculează că cei care au sărbătorit pe 1 ianuarie râdeau de cei care sărbătoreau în alte zile.

O altă explicaţie pentru stabilirea zilei păcălelilor a fost data de profesorul de istorie Joseph Boskin, de la universitatea din Boston. Acesta spune că, în timpul împăratului Constantin cel Mare, un grup de bufoni au venit la curte şi i-au spus acestuia că ar putea să conducă imperiul mai bine decât el. Împăratul, amuzat, l-a lăsat pe unul dintre ei să fie împărat pentru o zi, iar acesta a dat un edict prin care a stabilit că o zi pe an să fie ziua glumelor şi a păcălelilor. De aici și ziua cu păcăleli. (O.I)

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns