Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cum folosesti cutia frigorifica

Cum folosesti cutia frigorifica

Pastilele cu gheata

Cu o seara inaintea plecarii, pastilele trebuie puse in congelator. Daca nu ai asemenea pastile te poti descurca si cu sticle umplute cu apa si puse sa inghete.

La rece, inainte de plecare

Tot in seara dinaintea plecarii, pune alimentele perisabile dar si fructele, bauturile, cutiile de conserve, la frigider. Asa, tot ce vei transporta in cutia frigorirfica va fi rece din start, pastrand mai mult timp temperatura.

Evita sa iei produse pe baza de ou crud: maioneza, smantana. Taie si feliaza totul dinainte, pentru a evita manipularea inutila a alimentelor.

Bine asezat, bine pastrat

Umple cutia frigorifica la maximum. Pe fundul ei se pune tot ce este mai greu: bauturile, pachetele mari. Deasupra alimentele usoare si fragile. Pastilele de gheata se plaseaza pe langa peretii cutiei, de jur imprejurul alimentelor.

La umbra, fara intarziere

In plin soare, capacitatea isoterma a cutiei scade vertiginos. Deci, locul ei este la umba, intr-un loc racoros. In timpul mersului, cutia frigorifica se va tine in habitaclul masinii, nu in portbagaj. Evita sa o deschizi des.

Daca resturile de mezeluri si de branzeturi au atins peretii cutiei trebuie bine curatata cu apa si detergent pentru ca bacteriile sa fie distruse. Clatiti si uscati bine.

Cele mai bune cutii frigorifice

  1. Modelele rigide: familiale. Cu cat sunt mai grele, cu atat sunt mai bune. Materialul cel mai indicat – poliuretanul, bun izolator termic. O asemenea cutie poate mentine temperaturi scazute timp de 17 – 36 de ore.
  2. Modele din materiale textile: foarte usoare. De toate formele si dimensiunile. Usor de spalat, mai usor de depozitat decat cele rigide. Mai putin performante in privinta izolarii termice. Mentin temperatura scazuta doar 3-4 ore.
  3. Modelele electrice: cald sau frig. Ele se bransaza la bricheta automobilului si produc frig sau cald. Temperaturile joase nu sunt chiar atat de joase pentru conservarea optima a alimentelor.

Comments

comments

Lasă un răspuns