
Devenite indispensabile în viețile noastre, telefoanele mobile sunt mai degrabă o prelungire a mâinilor noastre, fiind un ajutor de nădejde în aproape orice moment al zilei. Fie că dai un scroll pe una dintre rețelele de socializare, afli ultimele știri sau folosești o aplicație cu GPS pentru a ajunge la destinație, telefonul mobil își poate găsi o utilizare utilă oricând cauți o informație nouă. Deși sunt create după ultimele tehnologii, smartphone-urile au nevoie de anumite măsuri de protecție, pe care ai face bine să le pui în practică, dacă vrei să te bucuri pentru cât mai mult timp de aparatul tău. Iată cum poți prelungi durata de viață a telefonului tău mobil, indiferent de marca acestuia.
Ferește-l de razele soarelui
Deși ai putea fi tentat să crezi că doar în sezonul estival razele soarelui îți pot afecta telefonul mobil, realitatea este alta. Ține smartphone-ul departe de lumina directă a soarelui indiferent de anotimp, dacă vrei să eviți accidentările sau pagubele care ar putea surveni în urma creșterii în volum a bateriei acestuia. Totodată, nici display-ul expus în soare nu va mai funcționa normal, în vreme ce supraîncălzirea aparatului ar putea duce la deteriorarea ireversibilă a componentelor sale.
Nu folosi telefonul fără husă
Chiar dacă noile modele de telefoane mobile au un design superb și culori vibrante, nu îți recomandăm să le utilizezi fără o protecție. Husa de telefon te poate salva de multe ori în situația în care acesta îți alunecă din mână sau de pe o piesă de mobilier înaltă, când rezultatul inevitabil ar fi spargerea display-ului sau a carcasei din spate a telefonului. Nu e nevoie să alegi un model de husă care ar schimba prea mult aspectul smartphone-ului, pentru că ai la dispoziție variantele transparente, care îi păstrează linia design-ului și culoarea aproape ca atunci când este abia scos din cutie. Dacă ai tendința de a neglija telefonul și ai antecedente în a scăpa telefonul, cea mai bună variantă pentru tine ar fi o husă bumper, care va absorbi șocurile mecanice și îți va proteja smartphone-ul pentru un timp îndelungat.
Încarcă-l numai atunci când este cu adevărat nevoie
Îți mai amintești de vremurile în care recomandarea era să lași telefonul nou la încărcat pentru cel puțin 12 ore, ca mai apoi să îl lași să se descarce complet și abia apoi să îi poți din nou încărca bateria? Acestea sunt sfaturi care nu se mai aplică la noile modele de telefoane de pe piață. Astăzi, recomandarea producătorilor este de a nu lăsa niciodată telefonul să se descarce sub 15% și de a nu uita peste noapte încărcătorul telefonului conectat. Asta, desigur, dacă vrei să te poți bucura de o baterie funcțională pentru mai mult de jumătate de zi. O baterie încărcată peste 80% este numai bună de utilizat oricând!
Evită contactul cu apa
Ignoră acest sfat dacă telefonul tău are specificații care permit introducerea smarphone-ului în apă, așa cum este standardul Ingress Protection, pe scurt IP. În caz contrar, evită să îl folosești atunci când plouă sau în apropierea unor surse de apă, pentru a evita distrugerea ireversibilă a acestuia. Dacă vrei să filmezi în vacanță în piscină sau în mare, alege o husă specială pentru apă și utilizează telefonul numai după ce ai sigilat-o cu atenție.
Nu folosi niciodată telefonul pentru prea mult timp, mai ales atunci când soarele arde cu putere, și verifică dacă nu cumva pe bordul mașinii, unde l-ai prins într-un suport, pentru a-ți fi mai ușor să urmărești GPS-ul în timpul mersului, nu este prea cald. În cazul în care observi că aparatul este încins, îndreaptă una dintre aerisirile prin care pătrunde aerul condiționat în habitaclu către el sau schimbă-i poziția, ferindu-l cât mai mult de soare.
Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: pexels