
Zilnic te confrunți măcar cu o situație care te sâcâie și sfârșește prin a te enerva. Și atunci îi invidiezi pe oamenii care își păstrează calmul deși li se vorbește cu superioritate sau sunt plini de ghinion la tot pasul. Iată câteva sfaturi care te pot ajută să scapi și tu cu mult calm de situațiile stresante de zi cu zi:
Fă o scurtă plimbare
În afară de motivul medical, care spune că o plimbare stimulează endorfinele, e o bună modalitate de a pleca de la locul situației stresante. O schimbare de peisaj și un timp doar pentru ține, în care să reflecezi asupra situației, va crea noi perspective și, când te vei întoarce, vei acționa cu mai mult calm. Plimbarea însă nu se aplică și în situațiile în care eșți implicată într-o ceartă față în față; atunci nu poți pleca brusc, fără să dai o explicație. Nu vei rezolva nimic.
Trage aer în piept
„Take a breath, take it deep”, cânta Rihanna în „Russian Roulette” și bine spune, pentru că această este una dintre modalitățile care te va calmă instantaneu. Se aplică atunci când nu poți pleca de la față locului și trebuie să înfrunți situația. De îndată ce mai mult oxigen intră în corpul tău, tensiunea psihică este eliminată. Avantajul exercițiilor de respirație este că le poți face oricând și oriunde și te ajută să-ți păstrezi calmul în orice situație.
Ia o pauză de gândire
Atunci când nu îți place o situație cu care te confrunți, te poți enerva sau panică imediat, așa că ai nevoie de ceva care să-ți distragă atenția de la problema. Gândește-te la ceva relaxant, la o vacanță, la un loc exotic, la ceva plăcut sau la cineva care te face să zambeti instantaneu și te va ajuta să-ți păstrezi calmul.
Revizuiește situația
Câteodată, percepi o situație mai stresantă decât este cu adevărat pentru că stai să o analizezi. Dacă o vei privi din altă perspectiva, vei descoperi soluții care pot fi mai puțîn stresante. Gândurile pesimiste și cele de culpabilizare trebuie eliminate din ecuație, altfel nu vei găși o soluție fericită la situația cu care te confrunți.
Relaxează-ți mușchii
Există o tehnică prin care să îți relaxezi mușchii pe rând: mai întâi, găsește un loc liber și liniștit; încordează-ți prima parte a grupurilor de mușchi, cei din zona fetei, apoi relaxează-i treptat. Repetă acest exercițiu cu fiecare grupa de mușchi. Este o foarte bună manevră care te va ajuta să-ți păstrezi calmul și să te relaxezi.
Cele mai bune modalități de relaxare:
- Stai 5 minute fără să faci nimic.
- Fă un dus sau culcă-te o ora, două.
- Ascultă muzică relaxantă sau sunetele naturii.
- Cânta ceva.
- Împărtășește-ți problema unui prieten optimist.
- Întreabă-te care este următoarea ta sarcina și sări peste problema stresantă.
- Mergi pe bicicletă sau plimbă-te în aer curat.
- Vorbește despre alte subiecte decât cel care te deranjează.
- Bea o sticlă cu apă.
- Ia o pauză de masă cu o persoană care nu este implicată în situația cu care te confrunți.
- Fă puțină gimnastică.
- Deconectează-te de la internet.
- Bea o cană cu cafea.
- Spune-ți: „Situația nu este chiar atât de rea precum pare. Mulți oameni au învins în situații mult mai grele că asta”.
- Gândește-te că ai ceva de învățat din orice situație neplăcută.
- Zâmbește!
citeste si:
- A fi Zen -; de la gluma la stil de viata
- 5 metode ingenioase sa scapi de stresul de la birou
- Exerciții de relaxare. Strategie pentru deconectare
sursa foto: pixabay
Simplu de spus greu de făcut când sufletul arde in tine nu-ți mai aduci aminte de nici o regula.
asa e
Da este foarte usor teoretic dar când te confrunți mereu cu situații limită și care nu suferă amânare până vei… dormi o oră sau până vei face o plimbare cu bicicleta în aer liber… sau altele, ce ne facem…???