Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > După aceste 5 detalii poți recunoaște o femeie cu adevărat elegantă. Le știai?

După aceste 5 detalii poți recunoaște o femeie cu adevărat elegantă. Le știai?

Eleganța unei femei nu ține doar de hainele pe care le îmbracă, ci și de persoanalitate, limbaj și alte mici detalii. Iată cum recunoști o adevărată doamnă.

Trăim în vremuri în care pare că numele brandului de pe poșetă este mai important decât trăsăturile de caracter, însă adevărata eleganță stă, de fapt, în detalii fine. Când ne gândim la o femeie cu adevărat stilată tuturor ne vin în minte câteva doamne de excepție – mama mereu atentă la ținută, o mătușă cochetă sau o prietenă pe care o admirăm. Indiferent, însă, de persoanele care îți vin în minte, cert este că ele au câteva trăsături în comun. Iată care sunt acestea:

  • Accesorii discrete, dar de un bun gust desăvârșit

Niciodată nu vei vedea o femeie elegantă purtând bijuterii masive, care să epateze. Accesoriile de bun gust nu sunt cele țipătoare, ci acelea care completează cu stil o ținută și complimentează frumusețea naturală pe care fiecare dintre noi o are.

O femeie care fură priviri admirative nu exagerează și poartă accesorii atent alese, precum aceste bijuterii din aur. Așa cum vezi, este vorba despre bijuterii fine, gândite să aducă un plus de farmec unei femei și nu să fie singurul lucru spre care se îndreaptă privirile celor din jur. De altfel, nici nu e nevoie de o casetă plină de inele, coliere și cercei, dictonul puțin și bun se aplică din plin în cazul bijuteriilor.

  • Ținute care impresionează prin simplitate și calitate

Simplu, discret și de calitate – prin aceste trei cuvinte se poate caracteriza garderoba unei doamne. Toate știm că o haină de calitate se observă de la prima privire și se așază altfel pe trup. Cu siguranță ai observat și tu acest lucru, nu-i așa? O rochie simplă, neagră, o camașă clasică albă, o pereche de pantaloni office și alte câteva piese de acest fel sunt de bază într-o garderobă cu adevărat stilată.

  • Postura – un factor la care femeile elegante sunt foarte atente

Dacă în completarea unei ținute elegante nu se ține cont de aceste trei aspecte, efectul este distrus complet. Un mers feminin pune în valoare orice ținută, o postură corectă și gesturi care arată clasă fac mereu o impresie bună. Chiar nu contează că porți haine de designer din ultima colecție, dacă acești trei factori trec pe planul secund.

  • O doamnă nu se ascunde și este ea însăși mereu

Falsitatea nu trece niciodată neobservată și puțini sunt cei care nu pot recunoaște gesturile care nu sunt sincere. O femeie elegantă nu este falsă și apreciază oamenii sinceri, la rândul ei. Indiferent cât efort ar depune o persoană pentru a se ascunde, adevăratul ei caracter va ieși în evidență la un moment dat.

  • Detaliul care contează dincolo de aspect

O doamnă nu ridică tonul, nu are un limbaj vulgar și nu bârfește. De multe ori, un limbaj elegant și diplomat poate face minuni, iar doamnele cu clasă știu foarte bine acest lucru. În plus, viața ne demonstrează în fiecare zi că fermitatea și hotărârea nu stau într-un limbaj dur, ci în cuvinte atent alese și bine cântărite.

Acestea sunt doar cinci detalii, dar, desigur, lista poate continua. Ele sunt, însă, primele și cele mai importante. Tu cum crezi că poți recunoaște o femeie cu adevărat elegantă? Ce o deosebește pe ea de alte femei?

 

Sursa foto: Shutterstock  

Comments

comments

Lasă un răspuns