Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Hai să încingem împreună grătarele, virtual!

Hai să încingem împreună grătarele, virtual!

1 Mai este Ziua Internațională a Muncii, e zi liberă și românii încing grătarele, la iarbă verde. La fel ar fi fost și în acest an, dacă nu eram obligați să stăm în casă și să respectăm distanța socială. Dar românii sunt creativi și grătarele vor fi încinse acasă sau virtual!

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago (1 mai 1886). Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii. Dar 1 mai este și o sărbătoare populară: Armindeni sau ziua pelinului. În tradiția populară pe 1 mai începea primăvara.

Conectarea cu natura îți aduce energie.

Arminden, zeița vegetației

Pentru a îmbuna zeița și roadele pământului să fie cât mai bogate, se obișnuia ca un mesteacăn tânăr să fie curățat de crengi, apoi împodobit cu spice de grâu și crengi înverzite de tei și pus la poartă, iar la ferestre puse crenguțe verzi. Armindeniul era și ziua în care se mergea desculț prin iarbă și se bea vin pelin pentru o conectare mai bună cu natura și pentru belșug!

Grătar cu de toate.

Sărbătoare cu grătare

Azi, 1 Mai este sărbătorit cu grătare îmbelșugate. Dar cum trebuie să stăm acasă, grătarul îl facem pe aragaz, asta dacă nu stăm la curte și avem un loc unde am putea să „respectăm tradiția”. Oriunde ai face grătarul, pe Facebook și Instagram poți pune poze cu grătarul la iarbă verde. Faci un grătar și pui un fundal cu iarbă! Și ca să fie și mai simplu, un filtru de pe pagina de Instagram Veranda Mall aduce micii acasă prin realitatea augmentată și încurajează un #UnuMaiDeAlCasei.

Totul într-un mod cum nu se poate mai responsabil, printr-o campanie sub mesajul #UnuMaiDeAlCasei cu ajutorul căreia grătarul apare direct în pozele și video-urile distribuite pe Instagram. Filtrul a depășit deja granițele României, și continuă să fie folosit în pozele și video-urile din social media în Germania, Rusia, Ucraina, precum și pe alte meleaguri.

Grătarul virtual poate fi accesat de pe pagina de Instagram a Mallului, urmând ca în secunda următoare pe camera telefonului să apară LIVE un grătar cu jar încins, cu un pic de fum și cu mici înșirându-se pe grătar la fiecare click – în plus, cei care folosesc filtrul pot contribui la susținerea micilor afaceri locale din Piața Obor, pe baza unui concurs.Grătarul nostru e pentru toți cei care nu au putut veni de sărbători acasă și au rămas departe de cei dragi. Pentru cei pe care sfârâitul îi duce cu gândul la iarbă verde, muzică și voie bună. Pentru cei care folosesc grătarul și micii la ocazii speciale, pe care acum nu le pot din păcate pune în practică. ”, povestește Alexandru Dincovici, reprezentant al echipei Veranda Mall.

Cum se fac grătare sănătose

Unii spun că fumul dă toată savoarea grătarelor. Cărbunii sfârâie și carnea se frige apetisant. Specialiștii ne atrag atenția că fumul degajat de grăsimea care se scurge pe cărbuni și care formează crusta gustoasă este cancerigen. Cum preparăm un grătar sănătos? Carnea trebuie preparată la foc mic și fără să fie în contact direct cu flacăra. Ideal este să fie mediu preparată și înainte de frigere marinată. Medicii ne recomandă carnea cu cât mai puțină grăsime, iar puiul să fie fript cu piele și apoi aceasta îndepărtată. De asemenea, e bine să folosim cât mai multe plante aromatice, pentru un plus de savoare, dar și pentru o digestie mai bună. Micii nu sunt chiar atât de răi pe cât par la prima vedere. Au ceva grăsime, dar multă se scurge și carnea condimentată poate fi chiar o alegere bună, mai ales dacă adăugăm o garnitură din verdețuri.

Text: Luminița Tăbăran

Foto: 123RF, PR

Citește și:

Regulile pentru un grătar sănătos

Grătarul perfect

Comments

comments

Lasă un răspuns