Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Greseli pe care le faci dimineata

Greseli pe care le faci dimineata

Dimineaţa este o perioadă cu totul specială din zi, pe de o parte dificilă, pe de alta stresantă. Ca să ai o zi bună trebuie să eviţi anumite greşeli, pe care deseori le facem dimineaţa.

1. Nu te uiţi afară. Unul din primele gesturi pe care trebuie să le faci dimineaţa este să te uiţi pe geam şi să te bucuri de ceea ce vezi, indiferent dacă este sau nu soare şi cer senin! Caută cu ochii o pasăre, un copil, o pată de culoare. Te vor mobiliza şi te vor ajuta să începi o nouă zi. Fiecare zi este ca un nou capitol dintr-o carte de aventuri.

2. Nu bei apă. Unul din primele gesturi pe care trebuie să le faci de îndată ce te-ai trezit este să bei apă. Apa te pune în mişcare tot aşa cu o poate face o cafea foarte concentrată. Hidratarea dimineaţa, îndată ce te trezeşti este un gest excelent pentru sănătatea ta!

3. Omiţi micul dejun. Evită zaharul dimineata, alege ouale, carnea albă, cerealele integrale, fructele şi legumele verzi. Evident NU omite micul dejun!

4. Nu faci mişcare. Dacă nu faci parte dintre cei care fac mişcare organizat dimineaţa, atunci găseşte o activitate care să-ţi pună musculatura în funcţiune. Fă paturile, urcă pe scri, plimbă un câine. Orice, dar miscă-te!

5. Te grăbeşti! Nu te grăbii! Graba este cea mai proastă soluţie. Vei face lucurile prost, te vei enerva, vei omite detalii esenţiale, te poţi accidenta! Graba este inamicul … grabei! Eşti în viteză? Fă lucurile pe îndelete, cu calm şi vei câştiga timp!

6. Nu zâmbeşti, nu râzi! Dimineaţa trebuie să existe ceva care să te facă să râzi sau măcar să zâmbeşti. Un zâmbet este ca şi cum ai lua o pastilă cu energie. Este tonic, este benefic, calmează stresul, creşte atenţia, creşte tonusul cardiac!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns