Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > La ce foloseşte capsatorul într-un birou

La ce foloseşte capsatorul într-un birou

capsator

Accesoriile și articolele de papetărie sunt esențiale pentru biroul tău. Un spațiu de lucru care conține accesorii precum instrumentele de scris, coli, capsator, dosare, sticky notes, agrafe, perforatoare; facilitează activitatea cotidiană.

Pentru o organizare practică, trebuie să ai accesorii pe care te poți baza. De exemplu, pentru ca fragmentele dintr-un text să fie găsite și recitite ușor, îți trebuie un textmarker evidențiator bun.

Pentru organizarea documentelor ai nevoie de un capsator de calitate astfel încât să ai siguranța că ai toate actele prinse corect. Totodată, alături de un capsator bun, documentele pot fi depozitate în bibliorafturi.

Capsatorul este o unealtă a biroului tău cu multe întrebuințări. Poți consulta lista alăturată pentru a le descoperi:

Biroul minimalist

În lumea modernă majoritatea documentelor s-au mutat în mediul virtual. Un birou minimalist înseamnă un sistem desktop sau un laptop, alături de telefonul mobil, poate o imprimantă și câteva accesorii.

Printre principalele accesorii ale unui birou minimalist, însă dotat, este capsatorul. El este un articol consumabil care nu poate fi ignorat. Există mai multe tipuri de capsatoare, fiecare dintre acestea fiind specifice unor activități anume:

  • Capsatoarele clasice: sunt specifice tuturor activităților: pentru acasă, muncă sau școală. Sunt ușoare, rapide și cele mai utilizate.
  • Capsatoarele grele: sunt specializate pentru munca de birou care lucrează cu o cantitate mare de documente fizice. Sunt potrivite, de exemplu, pentru domeniile active în arhivistică sau magazinele de xeroxare și printare.
  • Capsatoarele tip clește: folosite pentru birou și pentru locurile de muncă care lucrează cu textile, spre exemplu: spălătoriile de haine pentru a marca și organiza produsele.
  • Mini-capsatoarele: speciale pentru călătorii sau pentru școală; asemănătoare capsatoarelor clasice. Sunt de dimensiuni mici și ușoare.
  • Capsatoarele electrice: facilitează munca fizică deoarece nu trebuie să fie apăsat, capsează automat atunci când inserați o coală de hârtie.

Organizarea documentelor

Principala întrebuințare a unui capsator este de fixare și organizare a hârtiilor. Agrafele de hârtie din plastic sau metalice sunt bune pentru structurarea documentelor, însă un capsator oferă și siguranța păstrării acestora în ordinea dorită chiar și la un impact, șoc de depozitare mai puternic. 

Acest lucru se poate întâmpla la stocuri mari de hârtie; spre exemplu crearea unui ghid, al unui manual sau unei cărți. Aici sunt recomandate capsatoarele grele sau cele electrice pentru o eficiență sporită.

Pentru reorganizarea colilor de hârtie se poate folosi un decapsator.

Organizarea biroului

Nu doar documentele au nevoie de organizare, ci întreg biroul pentru a păstra productivitatea pe parcursul unei zile de muncă. Astfel, biroul poate deveni un spațiu mult mai organizat prin capsarea diferitelor foi aflate pe acesta și aranjarea lor într-un loc, fără a ocupa tot spațiul de lucru.

Totodată, capsatorul în sine poate ține locul unei greutăți; acesta fiind pus pe teancul de foi pentru a le păstra în același loc.

Profesionalism

Documentele capsate cu un capsă simplă, argintie arată un grad ridicat de profesionalism atunci când trebuie să primești sau să dai colile de hârtie la locul de muncă. Totodată, ai siguranța că documentele pe care le-ai dat vor ajunge toate la destinație.

Împachetare

Sigur ai primit colete de carton prinse cu capse în loc de bandă adezivă cel puțin o dată. Capsatorul este un înlocuitor excelent pentru clasicul mod de a ambala coletele. El este potrivit și pentru plicurile care nu îți oferă siguranța că vor rămâne închise.

Decorațiuni

Dacă îți place lucrul manual, sau să faci diferite forme din hârtie, un capsator te poate ajuta la prinderea acestora. De asemenea, poți atașa poze sau desene pe o tăbliță de perete pe care le poți prinde cu capse. Pozele ar personaliza camera sau biroul.

 

Alături de toate aceste întrebuințări, capsatorul poate avea și o funcție secundară, și anume: reducerea stresului. Un capsator poate ajuta la reducerea stresului folosindu-l drept o jucărie pe care apeși constant. Acesta trebuie să nu aibă capse incluse.  

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns