Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 3 pași pentru organizarea unui picnic reușit

3 pași pentru organizarea unui picnic reușit

prieteni la picnic

În timpul verii, cu toții ne dorim să petrecem mai mult timp la aer liber, în natură. Cel mai simplu mod de a te relaxa la iarbă verde este să mergi la picnic, într-un parc sau pe malul unui lac.

Pentru ca picnicul să fie cu adevărat reușit, trebuie să te asiguri că ai bifat totul despre această listă.

De ce ai nevoie pentru un picnic reușit?

cos de picnic pe iarba

Coș de picnic

Ideal ar fi un coș de picnic, dar nu e nevoie să cumperi unul special pentru această ocazie. Orice sacoșă mai încăpătoare este utilă.

Geantă frigorifică

O astfel de geantă este obligatorie la picnic! În ea poți depozita atât băuturile, cât și mâncarea, mai ales dacă vei lua cu tine și produse cu carne sau brânzeturi.

Citește și: Ce alimente sunt potrivite la un picnic pe plajă și cum le menții proaspete

Pătură de picnic

Cea mai bună alegere este o pătură cu 2 straturi: cel de jos impermeabil, cel de sus moale. Însă, la fel ca în cazul coșului, nu e obligatoriu să faci o achiziție nouă acum, ci poți lua de acasă orice pătură mai groasă ți se pare potrivită.

Veselă și tacâmuri

Deși poate fi mai simplu să folosești veselă și tacâmuri de unică folosință, îți recomandăm să optezi pentru unele obișnuite, pe care le ai deja acasă. E adevărat, va trebui să le speli după, însă este important să avem grijă de mediu. Bineînțeles, veți avea nevoie și de pahare.

Saci de gunoi

Aceștia sunt obligatorii la fiecare ieșire în natură! De asemenea, dacă la picnic vor fi prezenți și fumători, ar fi o idee bună să aveți o scrumieră de buzunar la îndemână.

Alte ustensile și obiecte importante

În funcție de mâncarea și băutura alese, e posibil să ai nevoie și de un tirbușon, un desfăcător de conserve sau unul de sticle. E recomandat să aveți și un gel antibacterian, șervețele, un evantai, pălărie, dar și un spray anti-insecte. Nu uita nici de loțiunea cu SPF! Pentru mai mult confort, puteți aduce și scaune pliante.

Meniul unui picnic perfect

mancare picnic

Totul depinde de preferințe, bineînțeles, însă cel mai bine este să alegi gustările reci, mai light. Pe primul loc se află legumele care pot fi mâncare crude (roșii, castraveți, ardei etc) și fructele, urmate de sandvișuri preparate de acasă.

Dacă veți petrece mai mult timp la picnic, puteți prepara de acasă o salată de paste, din penne, roșii, usturoi și sos pesto. O altă variantă este să aduci niște carne de pui la grătar, pe care o poți consuma într-o salată.

Dacă ați ales un loc mai retras, puteți chiar să faceți un grătar. În cazul acesta, veți avea nevoie de un grătar ușor de transportat, cărbuni, chibrite sau brichetă, o furculiță de grătar etc.

La capitolul dulciuri, îți recomandăm prăjituri care se mănâncă ușor, fără a te murdări prea mult pe mâini: negresă fără glazură, brioșe sau alte prăjituri uscate.

Cât despre băuturi, îți recomandăm să evitați băuturile alcoolice. În timpul verii avem nevoie de mai multă hidratare, deci cele mai bune opțiuni sunt apa, limonada sau iced tea.

Cele mai bune activități pentru picnic

volei la picnic

Totul depinde de preferințele și vârstele celor cu care mergi la picnic, însă cele mai populare activități sunt:

  • jocuri de cărți;
  • un board game de mici dimensiuni;
  • badminton;
  • frisbee;
  • volei

Sunt multe feluri de a te distra la o astfel de ieșire, însă nu trebuie să vă simțiti obligați să faceți ceva anume. Multe persoane preferă să se relaxeze, stând la vorbă cu prietenii sau familia, desenând sau citind o carte.

Un picnic este modul ideal de a te distra și relaxa într-o zi de vară. Ține și tu cont de lista noastră și de sfaturi, pentru ca toată lumea să petreacă o zi cu adevărat plăcută.

 

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns