Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 10 aplicații mobile care îți ușurează viața

10 aplicații mobile care îți ușurează viața

De multe ori pierdem foarte mult timp și resurse încercând să facem un anumit lucru: ori să descărcăm pozele din telefon, ori să căutăm evenimente în oraș, ori să ne calculăm banii. De ce să nu lăsăm aplicațiile să ne simplifice viața?

Dacă tot am introdus smartphone-ul în viața noastră, e musai să fim mereu la curent cu cele mai bune aplicații, care ne pot da o mână de ajutor pe toate planurile. De nevoie, am descoperit de-a lungul timpului aplicații-minune gratuite, în care tehnologia e pusă la treabă pentru noi! Și am făcut un top 10.

Scout

Chiar dacă Waze și Maps sunt în topul aplicațiilor GPS, nu întotdeauna avem la dispoziție internet. Să ne gândim că suntem într-un loc fără semnal. Scout este o aplicație GPS offline, ceea ce înseamnă că o poți folosi oriunde, inclusiv în străinătate, gratuit (nu accesează internetul odată instalată). Hărțile includ radare fixe, benzinării, limitări de viteză, ATM-uri, parcări și localuri. Prima hartă a unei țări este gratuită, restul costând 3 dolari fiecare. Sau 5 dolari pentru un întreg continent!

Pixlr

Vrei să editezi pozele în orice fel, dar rapid? Pixlr este aplicația ce are atâtea unelte, încât te vei simți ca o profesionistă. Ajustează pozele, corectează culorile și contrastul, reglează luminozitatea, aplică efecte și desene predefinite. Sau poate vrei chiar tu să desenezi ceva peste poză! Sau să scrii un text. Încadrezi totul în rama potrivită, alegi un filtru și, gata, poza ta poate fi de expoziție! Poți să o salvezi în telefon sau să o publici direct pe una dintre rețelele de socializare sugerate.

Urby

Te plictisești și vrei să știi ce mai e nou prin oraș? Descarcă Urby, aplicația ce adună la un loc toate evenimentele interesante din zonă, indiferent de genul lor. Ai teatru, concerte, ateliere, diverse spectacole, lansări de carte, conferințe și prelegeri. Cât ai da scroll de două ori, ți-ai și făcut planuri pe o seară! Cum sunt și spectacole la care biletele se termină imediat, activează notificările, ca să nu pierzi nimic din ce te interesează. Aplicația funcționează pentru 16 orașe din țară și pentru alte sute din străinătate.

Moovit

Ori ești genul de persoană care are nevoie de transportul public, ori vrei să ajungi din punctul A în punctul B cu autobuzul și habar nu ai cum, Moovit face toată treaba pentru tine. Instalezi aplicația, introduci locul în care te afli și destinația. Moovit îți calculează cea mai rapidă rută și îți spune la ce oră vin mijloacele de transport și unde trebuie să schimbi autobuzul/metroul, aproximând totodată durata călătoriei. Peste 50 de milioane de călători din întreaga lume folosesc această aplicație.

Flickr

Te-ai săturat să pierzi pozele? Sau ți-e lene să stai să le descarci tot timpul în calculator? Folosește Flickr! Este cea mai bună aplicație de stocare deoarece, în baza unui cont de Yahoo, ai 1 TB de spațiu gratuit (cam pentru un sfert de milion de poze)! În afară de faptul că poți urca fotografiile din vacanță direct din calculator sortate pe albume și colecții, aplicația îți permite vizualizarea lor, dar și o funcție de backup automat al pozelor din telefon în cloud. Așa că scapi de grija pierderii lor!

Flipboard

Dacă vrei să fii la curent cu actualitatea internațională, Flipboard trebuie să fie instalată imediat în telefonul tău! Este un agregator de știri premiat, care verifică totodată veridicitatea informațiilor prin compararea mai multor surse. Poți seta ariile de interes, urmări anumite publicații și salva articolele pentru a le citi mai târziu. Dacă vrei doar conținut în limba română, încearcă Stirili.

Wunderlist

Wunderlist este genul de aplicație care te ajută să te organizezi mai eficient. Cu ajutorul listelor de to-do împărțite pe foldere, nu va mai trebui să-ți faci griji că vei omite ceva. Iar când ai terminat un task (o sarcină), îl bifezi. Ca să nu-ți scape nimic, poți programa o alarmă de memento pentru zile de naștere, plata facturilor și tot ce consideri tu că e necesar. Se sincronizează între telefon, tabletă și calculator, astfel că ai tot timpul listele la îndemână!

Spending Tracker

Când nu mai știi pe ce se duc banii tăi, e cazul să îi monitorizezi. Spending Tracker te ajută să-ți organizezi bugetul în fiecare lună și să știi întotdeauna câți bani mai ai sau pe ce ai cheltuit. În acest fel, te ajută chiar să economisești.

foodpanda

Ți-e foame și nu vrei să ieși din casă/din birou? foodpanda adună la un loc cele mai bune restaurante din orașul tău care pot livra la comandă. Îți prezintă inclusiv ofertele zilei, timpul de așteptare pentru comandă. Poți plăti direct din aplicație sau cash, la livrare.

Two Dots

Ești prinsă în trafic sau pur și simplu trebuie să aștepți ceva și ți-ai uitat cartea acasă? Two Dots te scapă de plictiseală! Este un joc în care trebuie să unești punctele colorate. Designul este atractiv și, chiar dacă e simplu de jucat, devine foarte provocator. Jocul nu este contra timp, deci ai o viață să termini toate cele 985 de niveluri existente! Iar numărul lor crește de la un update la altul.

 

Citește și:

 

Articol preluat din ediția de martie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns