Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 4 situații în care un telefon inteligent te poate salva. Știai de aceste funcții?

4 situații în care un telefon inteligent te poate salva. Știai de aceste funcții?

Cu siguranță îl flosești și tu zilnic, dar știi din câte situații te poate salva? Telefonul inteligent este fără doar și poate un partener de încredere în unele momente.

Telefonul a devenit omniprezent în viața oricărei femei moderne. Îl porți cu tine în geantă mereu și te ajută să ții legătura cu cei dragi, însă el se poate dovedi și un obiect de mare ajutor în o mulțime de situații neprevăzute.

Desigur, pentru a te putea baza pe el, ai nevoie de un telefon de bună calitate, dar și de un model relativ nou, care să îți pună la dispoziție funcțiile de care ai nevoie. Printre aceste telefoane vei vedea câteva exemple de dispozitive care se încadrează în descrierea noastră și care se vor dovedi a fi cu adevărat salvatoare în unele momente. În plus, după cum vezi, în cazul lor ai și posibilitatea reîncărcării electronice a cartelei, în cazul în care rămâi fără credit și nu este deschis niciun centru de reîncărcare. Iată, așadar, câteva situații neprevăzute în care un telefon te poate ajuta enorm:

  • În cazul în care nu știi adresa la care trebuie să ajungi, te poate ghida pas cu pas

Orice telefon inteligent are o aplicație de hărți, care te poate ghida pas cu pas să ajungi la orice adresă din orice oraș. Este de ajuns să tastezi locul în care trebuie să ajungi și el îți va arăta pe unde trebuie să mergi, dar și ce opțiuni de transport în comun ai. Îți va arăta inclusiv cât timp vei petrece pe drum până să ajungi la destinație, indiferent dacă mergi pe jos sau cu mașina. De asemenea, telefonul îți va furniza și informații despre orarul mijloacelor de transport pe care trebuie să le folosești. Practic, dacă ai un telefon inteligent nu există nicio șansă să te rătăcești.

  • Este de folos când pleci spre casă și ai nevoie de un taxi

Nu doar că poți suna la o companie de taxi, dar poți folosi inclusiv aplicațiile de taxi și de ridesharing pentru a ajunge acasă. În plus, în cazul aplicațiilor, nici nu trebuie să specifici adresa la care te afli, ea te va localiza în mod automat prin GPS, iar mașina va veni exact unde ești.

  • Te scoate din încurcătură atunci când te afli într-o țară a cărei limbă nu o cunoști

Dacă ești în vacanță în străinătate și nu știi limba țării în care te afli, telefonul te poate ajuta să comanzi mâncare, să ceri informații despre împrejurimi (informațiile ți le poate oferi și telefonul, de altfel) să afli detalii despre camera de hotel sau orice alte lucruri pe care ai vrea să-i înterbi pe localnici. Este limpede că dacă te afli într-o țară străină și ești într-o situație de urgență, tot telefonul te poate scoate din încurcătură, nu-i așa?

  • Poți să găsești o anumită persoană  

Această funcție este de mare ajutor mamelor. Dacă fiul sau fiica ta nu îți răspund la telefon, iar gândurile ți-au luat-o la fugă și te plimbă prin tot felul de scenarii sumbre, telefonul te poate ajuta să îl localizezi. Desigur, această utilitate este de folos și când nu îți răspunde soțul sau orice altă persoană importantă la telefon. Este o funcție pe care orice părinte de adolescent, și nu numai, o apreciază enorm.

Desigur, în afară de cele enumarate mai sus, telefonul tău te poate ajuta să-ți monitorizezi pulsul, tensiunea, îți poate monitoriza ciclul menstrual și te poate ajuta să dezvolți obiceiuri sănătoase. Ce funcții ale telefonului ți se par ție cele mai utile?  

 

 

Sursa foto: Shuttertsock

Comments

comments

Lasă un răspuns