Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Activitati zilnice care te relaxeaza

Activitati zilnice care te relaxeaza

Câteodată când ne simţim extenuate, suntem atrase de activităţi care ne solicită şi mai mult. Sau poate considerăm că avem atâtea de făcut şi nu avem timp de odihnă încât ignorăm semnalele disperate ale organismului nostru care ne roagă să ne odihnim. De aceea, activităţile enumerate mai jos te vor ajuta să te relaxezi şi să îţi reîncarci bateriile. 

1. Deţinerea unui jurnal – există femei care pot scăpa de stres prin umplerea unor pagini de jurnal. Este ca şi când ai avea cui să te confesezi fără teama de a fi judecată iar atunci când îţi pui probleme pe foaie, e posibil ca ele să nu mai pară atât de grave.

2. Victoriile zilnice – cum te-ai simţi dacă la sfârşitul zilei ai lua o foaie de hârtie şi ai nota toate lucrurile bune care ţi s-au întâmplat în acea zi? De foarte multe ori tindem să ne stresăm pentru că ne gândim numai la lucrurile care merg prost şi ignorăm bucuriile mărunte, cum ar fi domnul care ţi-a cedat locul lui în autobuz atunci când te dureau picioarele sau faptul că te-ai bucurat de ultimii covrigi calzi de la patiserie.

3.  Lista de activităţi – este foarte greu să te relaxezi  atunci când mintea ta zboară la o listă interminabilă de lucruri pe care trebuie să le faci. Pentru a rezolva această problemă, notează pe o foaie de hârtie care sunt lucrurile pe care le poţi face astăzi şi care sunt cele care mai suportă amânare. Atunci când ştii clar ce ai de făcut şi ai certitudinea că lista nu te va lăsa să uiţi nimic, nu mai este nevoie să te gândeşti în continuu la ceea ce trebuie să faci.

4.  Nivelul de control – de foarte multe ori se întâmplă să ne stresăm pentru probleme şi situaţii pe care efectiv nu le putem controla. De câte ori te-ai îngrijorat pentru problemele prietenilor tăi sau pentru alte situaţii pe care tu nu le poţi rezolva oricât ai încerca? Dacă o anumită problemă are o rezolvare care stă în mâinile tale, fă ceea ce poţi să o rezolvi şi treci mai departe. Dacă nu stă în puterea ta să rezolvi o anumită problemă, trebuie doar să treci mai departe.

5.  Grija pentru sine – atunci când te trezeşti în fiecare dimineaţă spală-te pe faţă şi pe dinţi. Aceste două activităţi trimit semnale pozitive către creierul tău care înţelege că eşti pregătită să începi o nouă zi. Poartă-te cu tine exact cum te-ai purta cu o persoană pe care o iubeşti şi vei simţi o îmbunătăţire a stării tale de spirit.

6. Dormi – aici nu vorbim numai de somnul de noapte. Ai fi surprinsă cât de mult te poate relaxa un somn de 30 de minute în timpul zilei. Este ca şi cum ţi-ai lua o mini vacanţă care te deconectează de la probleme pe care le ai astăzi. Nu dormi mai mult de 30 de minute deoarece poţi cădea într-un somn foarte profund iar trezirea bruscă te poate indispune.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns