Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cărți despre poker care ne ajută să înțelegem, să gândim și să jucăm mai bine

Cărți despre poker care ne ajută să înțelegem, să gândim și să jucăm mai bine

carti despre poker

Este ceva special cu fiecare început de an nou. Îți promiți că anul aceasta o să faci lucrurile mai bine, te vei juca mai mult cu piticii tăi, vei mânca mai sănătos, vei lăsa trecutul să fie trecut, vei gândi mai pozitiv, vei citi mai multe cărți, îți vei îmbogăți bagajul de cunoștințe și stai……., parcă că ți-ai promis același lucru și anul trecut!

Vrei, nu vrei, viața este un sport și trebuie să te concentrezi pe un singur lucru, într-un moment dat, sau cum spun sportivii, câte un meci pe rând. Noi am luat treaba cu cititul în serios și aici vă propunem un clasament top 5 cele mai bune cărți despre poker și poveștile lui cuceritoare, care te vor arunca adânc în latura nevăzuta a jocului. Poker-ul, un joc de cărți simplu în aparență, dar care este legat de istorie prin povești adevărate, de succes, crime organizate, profesioniști, cacialma, suișuri, coborâșuri, titluri mondiale răsunătoare și zeci de milioane de dolari.

Au fost lansate sute de cărți legate de poker, despre viața celor mai faimoși jucători, despre succesul unor legende și despre latura tehnică a poker-ului, însă cele mai multe sunt maculatură. După cum a afirmat și Daniel Negreanu, dacă vrei să înveți poker, trebuie să-i înțelegi întâi psihologia, nu să memorezi strategii care dezvăluie cum trebuie jucate anumite mâini. Dacă vrei sa fii un învingător, trebuie să înveți de la învingători! Ascultând sfatul lui Negreanu am verificat site-uri ca https://www.cazinoonline.com/poker-online/ , unde puteți găsi, de asemenea, informații utile despre joc.

The Professor, The Banker, and the Suicide King scrisă de Michel Craig, este exact opera care vă face intrarea în lumea poker-ului cu mize mari, construită în jurul unei povești intrinseci. Cartea se referă la o gamă largă de cititori și este de maxim interes chiar și pentru cititorii care nu au nici o legătură cu lumea poker-ului. Lectura intră în cel mai mic detaliu din viața lui Beal, un amator care a reușit în lumea profesioniștilor cu mize mari. Cultura, tradițiile jocului, conflicte de personalitate, dificultăți logistice, provocări, minciuni, strategii de joc și aroma de Las Vegas, totul într-o singură carte și merită citită.

The Pursuit of Poker Success este cartea unde Lance Bradly a compilat și expus drumul spre succes ale celor mai mari jucători de poker din toate vremurile. Lectura ne învață drumuri diferite spre succes și abordările individuale ale câștigătorilor de Brățări World Series of Poker. În această carte, Lance Bradly nu ne inundă cu propriile păreri, raționalizam sau strategii de joc, mai mult , ne redă experiențele personale ale unor minți geniale, care au reușit să se detașeze de rezultatele primare și au văzut ceva special în poker, mai departe de factorul noroc.

Positively Fifth Street este cartea care ascunde mai multe povești în același loc. James McManus, jurnalist, poet, romancier și profesor de arte în același timp, a fost însărcinat cu scrierea unui articol, care să acopere progresul jucătorilor de sex frumos la  WSOP din Las Vegas și legătura dintre cazinouri și asasinarea lui Ted Binion. Odată ajuns în orașul  ”ce se întâmplă aici, rămâne aici”, autorul își descoperă cea de-a doua personalitate, James cel rău, căruia îi place poker-ul și viața de noapte din Las Vegas. În această lectură se îmbină experiența trăită de către autor, conflictele dintre cele două personalități, misterele poker-ului și a crimei odioase.

One of the Kind: The Rise and Fall of Stuey, The Kid, Ungar, The World’s Greatest Poker Player este biografia unei legende din lumea poker-ului, Stuey Ungar, care a câștigat totul și a pierdut controlul asupra vieții sale. Povestea ne aruncă în anii tinereții lui Stuey, care a devenit o legendă în lumea poker-ului înainte să împlinească vârsta legală. ”The Kid” a reușit să facă o avere de 30 milioane de dolari, câștigând de 3 ori la rând WSOP, însă a sfârșit într-un mod tragic, ucis în camera lui de hotel, cu o avere de doar 800 de dolari. Biografia a fost realizată în urma a sute de interviuri cu puștiul legendă.

Molly’s Game este povestea adevărată a unei chelnerițe care a ajuns să organizeze cele mai mari jocuri de poker din lume, ilegale, pentru oameni de afaceri și vedete din Hollywood. Cine este Molly Bloom? Ea este femeia care a ajuns de la statul de o chelnăriță atrăgătoare cu vise mari, la statul de cea mai influentă persoană din lumea poker-ului cu mize mari. Pentru a ajunge la un nivel ridicat de trai, în care să-și permită imobile luxoase, automobile puternice și ultimele creații Gucci, Prințesa Poker-ului a trebuit să sacrifice mai mult decât inocența și moralitatea. Cartea este foarte bine scrisă și portretizează adevărata Molly și nu cea care a fost mediatizată de presă.

 

 

Sursa: MachTeam Soft

Sursa foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns