Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 5 recomandări de cărți pentru dezvoltare personală

5 recomandări de cărți pentru dezvoltare personală

carti dezvoltare personala

Indiferent de vârsta pe care ai, dezvoltarea personală ar trebui să fie foarte importantă. Trebuie să creștem constant, să devenim cea mai bună versiune a noastră, iar un mod simplu de a face asta este prin lecturarea cărților de dezvoltare personală.

5 recomandări de cărți pentru dezvoltare personală:

Puterea prezentului, Eckhart Tolle (32 lei, editura Curtea Veche)

Mesajul acestei cărți este pe cât de simplu, pe atât de revelator: dacă alegem să trăim în prezent, ne dăm șansa de a avea o viață fericită. Pentru a ajunge însă acolo, trebuie să ne răspundem la câteva întrebări. În urma lecturii, ajungem să fim cu adevărat împăcați cu noi înșine și cu ceilalți.

Cei șase stâlpi ai încrederii în sine, Nathaniel Branden (33 lei, editura Amsta)

Pătrunzătoare și provocatoare, această carte își propune să demonstreze importanța respectului de sine în menținerea sănătății psihice, în realizările personale și în stabilirea unor relații pozitive cu ceilalți.

Învață să te bucuri, Frédéric Lenoir (26 lei, editura Philobia)

Există oare o experiență mai dezirabilă decât cea a bucuriei? Putem provoca apariția ei? Vei găsi răspunsul în această carte, scrisă de reputatul sociolog și filosof Frédéric Lenoir.

Părintele eficient, Thomas Gordon (39 lei, editura Trei)

Copilul tău îți face scene și istericale? Adolescentul ți-a scăpat de sub control, te minte și s-a înhăitat cu o gașcă? Odraslele tale nu vor să-și facă ordine în cameră și îți răspund tot timpul obraznic? Aparent, nu ai decât două soluții: fie îi pedepsești, fie te dai bătut. Psihologul american Thomas Gordon propune însă o a treia cale, o metodă democratică de comunicare și negociere între părinți și copii.

Cum să-ți alegi partenerul, Susan Quilliam (30 lei, editura Vellant)

Alegerea unui partener romantic este una dintre cele mai mari aventuri în lumea de azi. Dar alte aspecte ale vieții moderne – o disponibilitate mai mare de relocare, liberalizarea socială și oportunitățile profesionale mai bune (dar cu un program mai mare de lucru) înseamnă că întâlnirea unui partener nu a fost niciodată mai dificilă, dar și mai importantă. Astfel, autoarea ne ghidează în procesul găsirii unul partener potrivit.

Lectură plăcută!

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns