Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cum resuscitezi magia Crăciunului?

Cum resuscitezi magia Crăciunului?

magia craciunului

În societatea agitată și grăbită în care trăim, nu prea mai acordăm atenție sărbători Crăciunului. Cumpărăm bradul gata împodobit, mâncărurile specifice Sărbătorilor de iarnă le luăm direct din supermaket, uităm de colinde și punem la cale excursii la munte mai degrabă decât să stăm cu familia în noaptea de Ajun. Ne-am îndepărtat de tradiție și menținem doar frânturi din magia care odată înconjura Crăciunul…

Cu siguranță resimți asta cel mai tare dacă ai copii sau nepoței în familie. E oarecum trist să vezi că un copilaș nu se bucură și nu trăiește această sărbătoare atât de intens cum o trăiai tu, nu-i așa? De ce a ajuns Moș Crăciun un pretext comercial? Nu din vina celor mici, ci din a noastră, a adulților. Cum poate sta Moșul la aceeași masă cu Zâna Măseluță, dacă el e pe sticlele de suc, pe pungile din supermarket, la televizor, luat de braț de crăciunițe sexy? Și cum poate crede copilul tău că Moșul care împărțea pliante pe stradă va coborî pe horn că să-i aducă daruri?

Pentru ca Moș Crăciun să redevină bătrânelul respectabil căruia bunicii tăi îi dedicau colinde, ar trebui ca fiecare părinte să readucă magia în casă lui. Cum? Pregătindu-i din timp pe micuți pentru această sărbătoare și explicându-le că toți moșii împrăștiați prin oraș nu fac decât să-l ajute pe adevăratul Moș Crăciun să vestească sosirea lui în noaptea de Ajun.

De asemenea, e important să nu-l mai transformi pe Moșul într-un veritabil bau-bau de decembrie. Evită amenințările de genul „Mănâncă tot, că altfel nu mai vine Mosu’” sau „Nu-ți mai trage sora de codițe că nu primești nimic!”. Ele vor știrbi și mai tare misterul care ar trebui să-i țină loc de mantie acestui personaj de legendă, iar căldura aceea sufletească din noaptea Nașterii Domnului va dispărea treptat.

Începe să-i povestești copilului tău legenda Moșului, taina nașterii lui Hristos și să-l înveți colinde. Dacă are un temperament timid, metoda va da sigur roade, dacă însă copilul tău e ceva mai activ, atrage-l în lumea basmelor prin joc.

Activitățile dinamice îl vor aduce mai aproape de adevărata semnificație a Sărbătorilor de iarnă. De exemplu, desenați împreună (un Moș Crăciun, bineînțeles), întreceți-vă cu săniuțele, iar cine câștigă va deschide primul cadourile; sau puneți la cale un concurs de cântat colinde! Nu ezita să-l antrenezi și pe soțul tău în acest amestec de ludic, iubire și creativitate.

Atmosferă de Crăciun în casa ta

Creează în casa ta un cadru sufletesc cu adevărat de sărbătoare și cere iertare oamenilor pe care i-ai supărat. Dacă ai copii, prin puterea exemplului, și ei vor face la fel.

Împodobește bradul împreună cu familia, cântați colinde, spuneți povești de iarnă „la gura sobei” și adormiți cu gândul la darurile pe care Moșul le va aduce fiecăruia.

De Crăciun, rămâi acasă, împreună cu soțul și copiii voștri, sau cu părinții și restul rudelor. Crăciunul este o sărbătoare de familie și trebuie tratată ca atare.

Cu câteva zile înainte de Ajun, fă curățenie în casă și pregătește mâncăruri în familie. Dacă ai copii, cu siguranță le va plăcea să se laude apoi cu reușitele lor culinare.

Dăruiește oamenilor nevoiași câte puțin din bucățele și cadourile voastre. Dar din dar se face, iar copiii tăi vor ști de mici ce înseamnă puterea credinței și a iubirii de semeni.

Decorează locuința pentru Sărbători, dar nu exagera – nu ai nevoie de decorațiuni multe sau scumpe pentru a face asta!

 

 

Citește și: 4 rețete de Crăciun pentru vegetarieni și vegani

Citește și: 5 idei de cadouri de Crăciun pe care să le faci chiar tu

 

 

Sursă foto: unsplash

 

Comments

comments

Lasă un răspuns