Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Masaj Thailandez. Informatii interesante despre cel mai popular tip de masaj

Masaj Thailandez. Informatii interesante despre cel mai popular tip de masaj

masaj thailandez

Comparat pe nedrept cu masajul erotic, masajul thailandez este mult mai mult de atat. Evident, pentru a oferi toate beneficiile, acesta trebuie sa fie practicat de persoane cu experienta, care pot sa transpuna pe oricine din realitatea de zi cu zi intr-o realitate perfecta, in care relaxarea se resimte prin toti porii.

Dat fiind faptul ca exista o multime de informatii gresite legate de acest tip de masaj, expertii de la EnjoyBali.ro aduc lamuriri si contureaza cat se poate de bine avantajele si particularitatile sale.

Care este istoria masajului Thailandez?

Istoria masajului thailandez incepe in urma cu mai bine de 2500 de ani, responsabil fiind Jivaka Kamar Bhaccha. Acesta era yoghin si doctor care il ingrijea inclusiv pe Buddha si care si-a combinat toate cunostintele pentru a crea o tehnica deosebita de relaxare.

De la aparitie, masajul a fost dezvoltat si a ajuns sa fie cunoscut in intreaga lume. Evident, cea mai populara locatie este Thailanda, unde saloanele se pot gasi pe aproape fiecare strada, insa alegerea unui salon ce ofera calitate poate sa fie destul de dificila.

Particularitati ale masajului thailandez

Cei care se gandesc la masaj Thailandez, fara sa fi experimentat aceasta modalitate de relaxare, isi inchipuie un masaj bazat pe contact fizic foarte senzual, efectuat de o persoana extrem de bine proportionata fizic, eventual semi dezbracata.

Realitatea este cu totul alta. Contactul fizic este limitat cat mai mult iar persoanele care practica cel mai bun masaj thailandez sunt femei de 40 – 50 de ani, care se imbraca decent si au studii serioase in ceea ce priveste meseria pe care o practica.

Particularitatile care definesc acest tip de masaj sunt urmatoarele:

  • Procedura poate sa fie usor dureroasa, in conditiile in care se trosnesc toate incheieturile, se preseaza si se apasa majoritatea partilor corpului.
  • De regula, masajul incepe cu talpile, unde exista foarte multe puncte energetice, continuand cu picioarele, coapsele, spatele, gatul, mainile si evident, capul.
  • O parte importanta a acestui tip de masaj este masarea scalpului.
  • O sedinta de masaj implica mult mai mult decat contact prin presare si apasare. Atmosfera este foarte importanta, motiv pentru care saloanele sunt amenajate in stil feng shui si au mirosuri foarte imbietoare.
  • De cele mai multe ori, masajul este realizat cu pacientul imbracat complet, spre deosebire de alte tehnici.

Dupa o sedinta de masaj Thailandez, clientii vor fi extrem de relaxati si bine dispusi.

Care sunt principalele beneficii ale masajului thailandez?

Exista o multime de avantaje, altele decat relaxarea. Cei care apeleaza la o astfel de tehnica se pot bucura de un sistem imunitar intarit, de o tensiune arteriala adusa la normal si de eliminarea toxinelor din muschi si din tesuturi. Un mare avantaj este reducerea stresului si a anxietatii, precum si revigorarea sistemului nervos.

Cu o istorie extrem de bogata si cu o apreciere vasta in intreaga lume, masajul thailandez trebuie sa fie incercat cel putin odata in viata. Din fericire, saloanele nu sunt gasite doar in Thailanda, fiind destul de dese si in Europa, inclusiv in Bucuresti, asadar, nu exista niciun motiv sa nu fie incercat.

Comments

comments

Lasă un răspuns