Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Schimbarea incepe de la tine!

Schimbarea incepe de la tine!

Suntem nemulțumiți de ceea ce avem și vrem mai mult, suntem nemulțumiți de ceea ce ni se oferă și vrem altceva, suntem nemulțumiți de noi, de cei din jur, de casa noastră, de soțul sau soția noastră și ne gândim că meritam mai mult, sau mai bun decât ceea ce avem. Suntem nemulțumiți de ceea ce realizăm, de ceea ce suntem și ne gândim deseori cu invidie sau ciudă la ceilalți care au mai mult sau ne facem procese de conștiință pentru că nu am făcut și noi mai mult.

Suntem nemulțumiți și primul gând este acela de a spune că nu am reușit suficient, pentru că a fost vina contestului, a locului, a oamenilor din jurul tău și foarte rar ne gândim că vina este în primul rând a noastră. Spunem „mediul e de vină. Nu sunt înţeles, nu sunt lăsat să arăt ce pot”. Şi în felul acesta ajungi să crezi că tot ceea ce este în jurul tău este cauza nemulțumirilor tale. În realitate motivul nemulţumirii de sine nu e în afară ci înlăuntrul tău.

O parabolă va spune totul și te va ajuta să (te) înțelegi.

Un călugăr trăia retras într-o căsuţă în pădure. Deşi în singurătate, era foarte chinuit de tentaţii de tot felul. Ba vedea fetele din sat, ba vacile cu ugerele pline, ba îi auze pe copii și se gândea la o altfel de viață pe care ar fi putut să o aibă, dacă nu alegea sihăstria. Iar toate îl îndepărtau de credința sa. Era foarte nemulțumit de el și era convins că tot ceea ce trebuie să facă este să se ducă în adânc în pădure, departe de orice provocare. Şi-a strâns cele câteva lucruri şi era gata să plece.

Nu departe de el, văzu un alt călugăr care făcea acelaşi lucru. Uimit l-a întrebat: „Cine eşti? Ce cauți aici? Ce vrei?”
Răspunsul a fost năucitor:
– ”Eu sunt tu, tu ești eu, răspunse straniul personaj. Dacă din cauza mea te-ai decis să pleci din acest loc, să ştii că oriunde te-ai duce, eu te voi însoţi.”

Aşa a înţeles omul că dacă vrea să schimbe ceva, trebuie să înceapă cu el însuşi și că nu cele din jur stau împotriva credinței absolute ci chiar propria lui gândire.

Citeste si: Ei sunt ingerii Mei!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns