Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Sfantul Andrei – primul apostol, vindecatorul romanilor

Sfantul Andrei – primul apostol, vindecatorul romanilor

Sfantul Andrei – primul apostol, vindecatorul romanilor – Pe 30 noiembrie, crestinii ortodocsi il praznuiesc pe sfantul apostol Andrei, cel intai chemat, crestinatorul Romaniei. Sfantul Andrei apostolul a fost primul dintre ucenicii Mantuitorului, dar si cel care, dupa Cincizecime, s-a oprit in drumul sau de propovaduire a Noii Legi in Dobrogea, crestinandu-i pe romani. De aceea, Biserica Ortodoxa Romana e numita apostolica, iar sfantul apostol Andrei este considerat nu numai crestinatorul Romaniei, ci si ocrotitorul ei.

Primul ales, cel intai chemat

Andrei era pescar in Betsaida Galileii, fiul lui Iona si fratele lui Simon (sfantul apostol Petru de mai tarziu). A fost initial ucenic al prorocului Ioan Botezatorul, urmandu-l cand acesta isi rostea predicile despre pocainta, despre venirea Mantuitorului. Cand Iisus a venit la Ioan sa fie botezat cu apa, Andrei era acolo, fiind martorul primei teofanii (aratare a Lui Dumnzeu). Cand Botezatorul a spus: „Iata mielul lui Dumnezeu, cel ce ridica pacatele lumii!” (Ioan 1, 36), Andrei s-a hotarat si I-a urmat lui Iisus, devenind astfel primul Lui ucenic.

3.000 de suflete

Dupa tragerea la sorti de la Cincizecime, sfantul Andrei a ajuns pe malul Marii Negre, unde a stat mai multa vreme, povestindu-le getilor despre Legea cea Noua. Sfantul a strans atunci in jurul lui multime de oameni si a inceput a le povesti despre Mantuitor si lucrarea lui. Pe cei ce au crezut, peste 3.000 de suflete, i-a botezat cu apa izvorata din piatra. Izvorul era minunat, pentru ca aparuse dupa ce, asemenea lui Moise in pustiu, Andrei a lovit piatra cu toiagul, poruncindu-i sa dea apa.

Pestera minunilor

In pestera in care a sihastrit sfantul Andrei, prima biserica crestina de pe meleaguri romanesti, se afla si acum piatra de altar si cea care i-a slujit de capatai sfantului. Aici, vin oameni din toate colturile tarii la hramul manastirii pentru a cere ajutor si vindecare de la sfant. Multe minuni si vindecari s-au savarsit aici de-a lungul vremii.

Citeste si:

Sursa foto: Pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns