Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Masa de Crăciun, cateva idei simple si foarte frumoase. Am făcut o scurtă listă cu propuneri şi sfaturi pentru masa de Crăciun, pentru că fiind o sărbătoare specială, mare şi plină de dragoste, Crăciunul beneficiază de un decor special, şi în casă, dar mai ales la masa de Crăciun. Imaginaţia, îndemânarea şi câteva sfaturi sunt suficiente pentru a face ca masa de Crăciun fastuasă şi elegantă.

Decor cu portocale. Vesele şi gustoase, portocalele sunt nelipsite din decorul de Crăciun. Poţi orna masă, alături de câteva crenguţe de brad, simple sau decupate. Poţi decora portocalele cu multe cuişoare. Combinaţia de arome este încâtătoare, iar decorul, perfect. Poţi adaugă şi câteva steluţe de anason (pe care le poţi găsi în magazinele de tip plafar), atât pentru mirosul special, cât şi pentru frumuseţea decorului.

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Alege dacă decorezi elegant sau vesel. În primul rând trebuie să alegi dacă optezi pentru un decor elegant sau unul dulce şi prietenos. Cel elegant este potrivit unui dineu de gală, cel vesel, pentru variantă în care la masă sunt şi copii, iar mesenii se cunosc, sunt rude sau prieteni.

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Cele mai importante sfaturi pentru masa de Crăciun

►Primul lucru pe care trebuie să-l decizi este culoarea, pentru că în funcţie de asta te adaptezi. Ţine cont de decorul şi culoarea farfuriilor tale, atunci cad alegi ornamentele pentru masă.
►Nu folosi prea multe culori, ci o combinaţie între două, maxim trei. Nu eşti obligată să te opreşti la verde şi roşu, este senzaţional auriul cu maro, galbenul cu verde, roşul şi argintiul, dar şi albastrul cu auriu sau argintiu.
►Nu încărca masă şi nu folosi elemente de decor din stiluri diferite. Mai bine mai puţin, decât prea mult.
►Ţine cont de numărul mesenilor. O masă de şase va fi total diferită de una la care se vor aşeza 12, inclusiv în ceea ce priveşte decorul. Elementele centrale de pe masă nu trebuie să incomodeze, nu trebuie să împiedice liberă comunicare între cei care stau la masă.

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

►Pentru Crăciun este recomandat să alegi o faţă de masă colorată (roşie, verde, eventual cu dungi). Dacă decorul mesei este vesel şi bogat, poţi merge pe variantă clasică, a feţei de masă albe.
►Recomandate sunt farfuriile albe, iar dacă acestea sunt colorate sau au modele, trebuie integrate în decorul general;
►Nu aşeza în faţă farfuriilor mai mult de două pahare. Sunt inutile.
►Poţi decora masă de Crăciun folosind fructe.
►Foloseşte şervete de pânză. Sunt foarte elegante şi reprezintă, în şine, un decor pentru masă.
►Dacă sunt mai mult de trei copii la masă, este recomandat să le amenajezi o masă specială. Şi cei mici, şi adulţii se vor simţi mult mai bine.

O idee în plus nu strica niciodată. – vezi mai multe aici

Decoreaza cu stil masa de Craciun. Cateva idei simple si fermecatoare

Exista in magazine o pudra speciala, aurie sau argintie, ori multicoloră si lipiciul adecvat pentru a bricola detalii de decor pentru Crăciun. Fa niste cornete din carton nu foarte gros, de înălțimi diferite. Folosește lipiciul și pudra sclipitoare si ămbracă cornetele. Vor fi un decor perfect pentru masa de Crăciun.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns