Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Telepatia, mijlocul de comunicare al viitorului?

Telepatia, mijlocul de comunicare al viitorului?

Dacă în prezent depindem încă de telefoane, computere şi tot felul de alte aparate pentru a transmite un mesaj la distanţă, se pare că viitorul ne rezervă o surpriză de proporţii: comunicarea dintre oameni se va realiza prin intermediul gândului! Cel puţin asta reiese dintr-un experiment ştiinţific care certifică, fără urmă de îndoială, telepatia. 

Conceptul e vechi de când lumea. Clarvăzătorii pretind că pot citi gândurile oamenilor încă din vremuri antice, în timp ce mamele susţin şi-n ziua de azi că, adesea, au premoniţii legate de propriii copii. Există numeroase cazuri de gemeni identici care experimentează aceleaşi trăiri, iau aceleaşi decizii în viaţă, deși se află la mare distanţă unul de celălalt ori nu s-au întâlnit vreodată. Un exemplu care a uimit o lume întreagă este al gemenilor Lewis şi Springer din Ohio, separaţi la naştere pentru a fi daţi spre adopţie. Cei doi s-au întâlnit prima dată la 39 de ani şi au descoperit, spre propria uimire, că amândoi s-au căsătorit cu femei care se numeau Linda, au făcut aceleaşi studii, aveau aceeaşi funcţie şi şi-au numit câinele Toy. Simple coincidenţe? Sau poate explicaţia este telepatia, una dintre cele mai apreciate puteri extrasenzoriale, încă neexploatată îndeajuns.

Puterea gândului

Că tot veni vorba de exploatat, primul pas în această direcţie a fost deja făcut. În octombrie 2014, doctorul Michel Berg se afla în laboratorul de la Universitatea Strasbourg (Franţa) când a inițiat un experiment ce are toate şansele să schimbe percepţia asupra viitorului. În liniştea cabinetului său, cercetătorul s-a legat la ochi cu o eşarfă, şi-a pus dopuri în urechi şi a început să se gândească. La o distanţă de peste 8.000 de kilometri de el, doctorul Alejandro Riera s-a aşezat la biroul său dintr-un centru de cercetare din India şi, de asemenea, a început să se gândească. 70 de minute mai târziu, cei doi oameni de ştiinţă au realizat ce numai în filmele SF am văzut să se întâmple. Şi-au propus să transmită un mesaj de la unul la altul, de pe un continent pe altul, fără să folosească niciunul dintre cele cinci simţuri pe care întreaga omenire le foloseşte de milioane de ani pentru comunicare. Surprinzător ori nu, chiar au reuşit! S-au bazat pe ceea ce noi, oamenii de rând, numim telepatie, iar cercetătorii definesc a fi „comunicarea conştientă de la un creier la altul“. Cu alte cuvinte, a avut loc prima conversaţie telepatică documentată ştiinţific din istoria omenirii! Care a fost subiectul de discuţie? Cei doi savanţi nu au reuşit decât să se salute: şi-au transmis unul altuia  „Hola!“ şi „Ciao!“, însă dialogul lor e valoros prin simplul fapt că a existat.

Viitor science-fiction

„Am demonstrat că este posibil să transmiţi un mesaj între doi oameni fără să foloseşti cele cinci simţuri cunoscute de om, iar acest rezultat poate avea un impact nemaiîntâlnit asupra civilizaţiei“, a dezvăluit anul trecut doctorul Berg. Adevărul e că posibilităţile pe care le oferă telepatia sunt infinite. În viitor, se poate ajunge în situaţia în care paraplegicii să transmită instrucţiuni membrelor artificiale. La fel de bine, comunicarea cu persoane aflate în comă ori cu cei care au suferit un accident vascular cerebral ar putea fi posibilă, creierul lor fiind folosit pentru a transmite mesaje către alte persoane. Soldaţii aflaţi pe câmpul de luptă ar putea comunica între ei fără ajutorul echipamentelor radio sau al sateliţilor, care uneori se defectează sau sunt interceptate de duşmani, iar rudele ar putea lua contact una cu cealaltă instantaneu şi fără costuri. Mai mult, poliţiştii ar reuși să descifreze gândurile infractorilor înainte ca aceştia să se apuce de comis fărădelegi, iar astfel nivelul infracţionalităţii ar scădea mai ceva ca-n filmul „Minority Report“. Exemplele pot continua, însă un lucru e cert: acest experiment reprezintă primul pas către o lume nouă, fie ea una mai bună ori mai rea. 

Reversul medaliei

După ce echipa de cercetători internaţionali a certificat metoda extrasenzorială de comunicare, va dura ani buni sau chiar decenii până se va perfecţiona şi da în folosinţă sistemul. Conversaţiile telepatice care funcţionează ca un walkie-talkie venit din viitor îşi pot pune amprenta în anii ce vin asupra tehnologiei ce implică emiterea şi receptarea de senzori şi, la fel de bine, pot aduce schimbări la nivelul creie­rului uman. Pe lângă efectele benefice pe care le presupune exploatarea telepatiei, un alt aspect ce trebuie luat în calcul este legat de etică. Dacă acest dar va fi folosit într-un mod negativ, dacă se vor transmite gânduri negative sau neadevărate, menite să dăuneze celui care le receptează sau unei terţe persoane? Adevărul e că nimic nu-i imposibil! Iar ştiinţa ne-a demonstrat asta.

Cum să-ţi dezvolţi aptitudinile telepatice

  • Identifică persoana (receptorul) căreia vrei să-i transmiţi mesajul;
  • Găseşte un spaţiu în care să nu fii deranjat şi încearcă să te relaxezi;
  • Rostește mesajul cu voce tare şi cu trăirea adecvată; încearcă să vizualizezi cum îi adresezi cuvintele respective receptorului;
  • Vizualizează-ţi receptorul ținând (preferabil, dar nu obligatoriu) ochii închişi. Imaginează-ţi persoana respectivă la o distanţă de 0,3-0,6 m faţă de tine;
  • Întreabă receptorul dacă a primit mesajul tău şi spune-i ora la care i l-ai transmis. Dacă îţi spune care a fost mesajul, asta înseamnă că ai reuşit să-l transmiţi;
  • Dacă faci zilnic acest exerciţiu, capacitatea ta de comunicare telepatică va creşte.

Citește și:

Zodii feminine care ii innebunesc pe barbati

4 zodii cu risc maxim de divort

De ce-i bine să ne alintăm

Articol preluat din ediția de august 2015 a revistei Femeia.

Autor: Alexandra Rotărescu

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

One thought on “Telepatia, mijlocul de comunicare al viitorului?

Lasă un răspuns