Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Trucuri simple care te ajută să obții mai mult timp

Trucuri simple care te ajută să obții mai mult timp

mai mult timp

Titlul acestui articol te poate face să îți pui anumite întrebări. Nu este timpul finit? Nu are fiecare zi același număr de ore? Nu are toată lumea același timp? Ba da, însă este important cum îl gestionezi!

Viețile noastre înseamnă o serie de experiențe pe care le trăim zi de zi, minut cu minut, moment cu moment. În loc să calculezi timpul în funcție de minute, ore sau zile, concentrează-te pe cum îl petreci.

  • Observă activitățile pe care le faci de-a lungul unei zile și ce rezultate au acestea. Apoi, pune-ți următoarele întrebări:
  • Câte ore pe zi petreci veselă și câte ore tristă sau frustrată? Ce anume are un impact negativ asupra stării tale de bine?
  • Cât timp petreci activ alături de cei dragi? Prin activ ne referim la a face ceva plăcut alături de acele persoane, nu doar a sta împreună în aceeași cameră.
  • Câte ore pe noapte ai un somn odihnitor și pe câte doar le pierzi încercând să adormi sau foindu-te în pat?
  • Câte ore pe zi sau pe săptămână petreci pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții?

Apoi, identifică lucrurile care te fac nefericită, stresată sau anxioasă. Ia-le pe rând și gândește-te cum ai putea să îmbunătățești situația.

De exemplu, petrecem mare parte din zi la locul de muncă și e posibil să nu te simți atât de bine în acel interval de timp. Înainte să te gândești că ar trebui să îți găsești alt job, ce ai putea schimba pentru a te simți mai bine? Poate că volumul de muncă este prea mare sau ai anumite sarcini la care ai avea nevoie de ajutor – discută cu șeful tău despre asta! O altă cauză a nefericirii poate fi relația cu o persoană dragă. Care sunt mai exact problemele pe care le întâmpini? Deseori, acestea pot fi rezolvate prin îmbunătățirea comunicării.

Am menționat mai sus timpul pe care îl petreci activ alături de cei dragi. Încearcă să te conectezi mai mult cu aceștia, fie că ieșiți în oraș pentru a lua masa împreună, mergeți la o piesă de teatru sau pur și simplu stați acasă, închideți televizorul și pur și simplu discutați.

Cât despre îmbunătățirea calității vieții, poate fi dificil să îți dai seama cum să începi. Noi îți recomandăm să îți setezi anumite obiective ușor de atins.

De exemplu, fă-ți un obicei din a citi măcar 10 minute înainte de culcare, pentru a te relaxa și a adormi mai ușor. Lectura are multe beneficii pentru tine!

O altă idee este să petreci mai mut timp în natură, chiar dacă tot ce poți face este să te plimbi o oră prin parc. Acest lucru te va ajuta să scapi de stres și, în același timp, vei face și mișcare.

Gestionează-ți timpul astfel încât să te poți ocupa mai des de hobby-urile care îți fac plăcere sau urmează un curs interesant, care te poate ajuta în carieră.

 

 

Citește și: 5 filme simpatice de vizionat cu întreaga familie

Sursă foto: Unsplash @ewitsoe

Comments

comments

Lasă un răspuns