Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Un nou traseu pentru iubitorii de munte: Via Ferrata Astragalus

Un nou traseu pentru iubitorii de munte: Via Ferrata Astragalus

Cel mai nou și mai lung traseu montan de via ferrata din România a fost inaugurat de Constantin Lăcătușu, primul român pe Everest.

Via Ferrata Astragalus aduce o noutate absolută pentru România – o activitate de aventură și recreere în natură, la mijlocul dintre escaladă și drumeție montană, accesibilă publicului larg pasionat. Traseul este situat în Rezervația Naturală Cheile Șugăului-Munticelu, exact la intrarea în Cheile Bicazului dinspre Piatra Neamț.

Traseul principal are aproximativ un kilometru și combină gradele de dificultate. Pe toată lungimea sa există un cablu de oțel fixat în stâncă, de care se prind sistemele de siguranță, iar acolo unde traseul permite, există trepte metalice pentru o ascensiune mai ușoară. De la cabana Ecolog, de unde pornește și traseul, se poate închiria echipamentul de siguranță corespunzător (ham și cască) pentru suma de 10 lei.

În plus, există și un traseu ușor, ideal pentru copii.

Traseul este primul proiect de acest gen din România realizat conform standardelor occidentale, după modelul celor din Austria și Germania, cu sprijinul HeidelbergCement România. Investiția totală se ridică la aproximativ 20.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns