Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cât de des îți speli sutienul?

Cât de des îți speli sutienul?

Fiecare femeie ține în mod special la curățenie, iar cea a hainelor sale este esențială. În condițiile acestea ne întrebăm cât de des trebuie să-ți speli sutienul? Iată câteva detalii de care trebuie să ții cont.

Sutienul nu trebuie spălat prea des. Spălat prea des va face mai mult rău decât bine. Spălarea prea frecventă reduce elasticitatea acestuia și se pierde calitatea principală a acestuia, iar odată ce-și pierde elasticitatea nu mai este util și nici recomandat utilizării. Ideal este să speli sutienul la fiecare trei sau patru utilizări, dar depinde de nivelul tău de activitate. În zilele calde în care transpiri mult, un sutien de bumbac este alegerea cea mai bună, iar acestea se pot spăla după fiecare utilizare, dacă este folosit toată ziua. Pe de altă parte, dacă vei purta un sutien doar câteva ore, este inutil să-l arunci în coșul cu rufe murdare.

Un sutien fin din dantelă se spală mai rar, pentru că inevitabil îl vei purta puțin și rar. Aerisește-l bine, însă după fiecare utilizare. Un sutien de bumbac, în care faci sport sau pe care îl folosești când te miști mult, în zilele foarte aglomerate, trebuie spălat după fiecare utilizare.

Un sutien de zi cu zi, poate fi purtat două-trei zile la rând. Ideal este să alternezi zi după zi, două-trei sutiene de zi cu zi. În felul acesta le vei folosi mai mult și le vei spăla mai rar ceea ce este util pentru calitatea lor și menținerea proprietăților materialului.

Este foarte important să respectați mereu eticheta și recomandările producătorului în ceea ce privește spălarea acestora.

Cel mai bine un sutien se spală de mână, iar dacă folosești mașina de spălat, cel mai bine este să alegi un program ușor pentru rufe delicate. Un sac special cu ochiuri este ideal. Poți pune mai multe sutiene într-un astfel de sac, pentru că le vei proteja, prevenind răsucirea și încurcarea acestuia. Folosește pentru spălarea sutienului un detergent blând sau săpun de casă și clăteștele bine.

În ceea ce privește uscarea lor, cel mai bine este să folosești o suprafață plană, după ce vei aranja și întinde bine bretelele și cupele.

În ceea ce privește depozitarea lor, cel mai bine este sa le așezi ca în magazine, cupă în cupă și bretelele aranjate pentru a umple cupele. Și nu le înghesui în sertare. Previi deformarea lor. Important este să nu uiți că aerisirea lor este extrem de importantă. Găsește un loc potrivit și lasă-le la aer câteva ore, după fiecare folosire.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns