Esti aici
Femeia.ro > Modă > Costumul de baie întreg – Ghid de bună purtare

Costumul de baie întreg – Ghid de bună purtare

Nu trebuie să vizitezi toate plajele și piscinele pe o rază de câțiva kilometri ca să-ți dai seama că, cel puțin sezonul acesta, costumul de baie întreg a revenit în lumina reflectoarelor mai abitir ca niciodată. Cu tăieturi creative, decoltee amețitoare, imprimeuri simpatice – acestea flatează orice tip de siluetă și orice vârstă. Asta dacă știi să le alegi cum trebuie, desigur.

Deci cum, mai exact, îmbrățișezi trendul și găsești opțiunea perfectă pentru tine? Daria Georgescu, stilista noastră, a creat acest ghid de bună purtare, prezentându-ți cele mai cool variante de costume de baie întregi, alături de trucuri ingenioase despre cum să te asiguri că-ți vine ca turnat.

Dacă ai sânii mici…

… Alege o variantă cu decolteu adânc în V. E simplu, chic și teribil de flatant. În plus, îți alungește torso-ul, făcându-te să pari mai înaltă și punându-ți în evidență pieptul. În traducere liberă: e și sexy (pentru că arăți destul de multă piele, fără a fi, însă, vulgară) și ușor de purtat. Ce ai putea să-ți dorești mai mult? Dacă mergi pe o variantă în linii clasice sau vintage, tip anii șaptezeci, optează pentru culori electrice, precum un roz sau un albastru intense, sau mergi pe varianta cu imprimeu tropical, foarte în vogă sezonul acesta.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Topshop, 115 lei

 

Costul de baie Proenza Schouler, 912 lei

 

Costum de baie Agua de Coco, 1.095 lei

 

Dacă ai sânii mari…

… Alege un costum de baie cu susținere puternică în zona pieptului (variantele cu sutien cu bandă metalică sunt cele după care ar trebui să te uiți). Așa te asiguri că stă la locul lui, dându-ți o formă curată, care urmărește perfect curbele formelor tale. Poți merge pe o variantă care combină un imprimeu floral cu dungile orizontale, pentru a-ți alungi torso-ul, sau pe o variantă cu curea, pentru a-ți micșora talia. Cât despre culori, mergi pe variante clasice, timeless, care-ți vor conferi acel plus de eleganță după care tânjești.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Ted Baker, 465 lei

 

Costum de baie Minkpink, 169 lei

 

Costum de baie J Crew, 466 lei

 

Dacă ai o siluetă androgină…

… Optează pentru monokini-uri cu tăieturi creative, retro, care îți evidențiază părți strategice ale corpului, dând senzația unui corp cu forme feminine. Mai poți merge și pe variante sporty, care ți se potrivesc de minune și-ți pun în evidență silueta atletică, sau pe variante cu talie înaltă, fără bretele, de inpirație vintage, care atrag instant privirile.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Fleur of England, 844 lei

 

Costum de baie Solid & Striped, 766 lei

 

Costum de baie Agua de Coco, 2.791 lei

 

Dacă ai silueta sub formă de măr…

… Cu talia mai mare decât șolduri sau bust, alege un costum de baie cu decolteu, pentru a scoate în evidență bustul și umerii, și cu ”valuri” în zona taliei, pentru a o subția. Ne plac variantele cu imprimeu botanic, pe nuanțe mai închise de verde.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Ralph Lauren, 498 lei

 

Costum de baie Melissa Obadash, 589 lei

 

Costum de baie Dolce & Gabbana, 1.911 lei

 

Dacă ai silueta sub formă de morcov…

… Cu umerii mai lați decât talia și șoldurile, poți să încerci o opțiune pe care mulți o găsesc intimidantă: cea cu linii orizontale. Îți vor face șoldurile să pară mai mari, echilibrând astfel proporția cu umerii. Mergi pe variante nautice, foarte franțuzești, și nu vei greși.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Araks, 680 lei

 

Costum de baie Tart Collections, 341 lei

 

Costum de baie Emma Pake, 611 lei

 

Dacă ești mică de înălțime…

… Optează pentru o variantă fără bretele, pentru a arăta mai multă piele și a deschide zona umerilor și a bustului. De asemenea, poți opta pentru un costum de baie întreg cu tăieturi înalte în zona slipului, pentru a-ți alungi picioarele.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Marysia Swim, 1.770 lei

 

Costum de baie Roberto Cavalli, 773 lei

 

Costum de baie Norma Kamali, 495 lei

 

Dacă ai silueta sub formă de pară…

… Adică șoldurile sunt cea mai lată parte a corpului tău, alege, în primul rând, un costum de baie din material moale, care nu-ți strânge pielea, dând un aspect inestetic șoldurilor. Alege o variantă retro, cu bretele care se leagă la baza gâtului, pentru a atrage astfel atenția asupra pieptului, sau o variantă în două culori, un pic mai sporty.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Brigitte, 739 lei

 

Costum de baie J Crew, 506 lei

 

Costum de baie Norma Kamali, 1.140 lei

 

Dacă ai un torso mai lung și picioare mai scurte…

… Alege costumul de baie întreg cu spatele gol, sau cu bretele multiple, verticale, pentru a-ți scoate în evidență liniile frumoase ale spatelui.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie Wolf & Whistle, 179 lei

 

Costum de baie Lavish Alice, 97 lei

 

Costum de baie H&M, 99 lei

 

Dacă ai un torso mai scurt și picioare mai lungi…

… Mergi pe varianta de monokini cu bretele, tăieturi și bucăți transparente, pentru a da iluzia unui torso mai lung.

 

Preferatele noastre:

Costum de baie H&M, 102 lei

 

Costum de baie River Island, 83 lei

 

Costum de baie Topshop, 62 lei

 

Citeste si:

FOTO: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns