Esti aici
Femeia.ro > Modă > Defectele siluetei? Ascunde-le!

Defectele siluetei? Ascunde-le!

De foarte multe ori auzim expresia “se poarta”, ceea ce, in acceptiunea multora, este echivalent cu “trebuie sa am”. Tendinta generala a epocii in care traim este ca totul merge cu orice. Chiar asa sa fie?

Tendinte versus stil personal

Vrem sa aratam ca frumoasele “modeline” care defileaza pe podiumurile de moda, dar uitam ca lor le vine bine aproape orice. Sub nicio forma, nu trebuie sa crezi ca a fi frumoasa este un subiect tabu pentru femeile care nu detin o silueta silfida!

Cand te imbraci, alege ceea ce te avantajeaza pentru a te simti si a arata bine. Ca sa fii frumoasa, trebuie mai intai sa te cunosti pe tine insati. Stabileste cu onestitate ce silueta ai si ce haine iti ascund cel mai bine defectele fizice. Daca stii aceste mici secrete, te poti considera puternica; tendintele nu te vor mai acapara, iar hainele tale nu vor mai fi uitate in dulap pentru ca au fost cumparate dintr-un impuls de “se poarta”. Arta de a fi frumoasa inseamna arta de a-ti descoperi stilul. Doar asa vei putea sa corectezi defectele de tinuta vestimentara.

Ce silueta ai?

  • PLINA. Talia este foarte putin marcata, iar soldurile si pieptul sunt mari. Femeile astfel proportionate se mai numesc si “corpolente”. In linii generale, lor li se recomanda hainele drepte, nu largi sau lungi.
  • SUPLA. Talia iese in evidenta, soldurile sunt late, iar pieptul dezvoltat. Aceast tip de silueta e avantajata de rochii stramte pe talie si evazate spre tiv, curele pentru punerea in evidenta a taliei, corsete, fuste-clos, modele drapate sau incretite. Nu i se potrivesc costumele drepte.
  • DREAPTA. Sanii sunt mici, talia nu este foarte bine marcata, iar soldurile sunt inguste. Femeilor care se incadreaza in acest tip de silueta li se recomanda haine cu linii drepte, curele si bluze cambrate pe talie.

 

Comments

comments

Leave a Reply