Esti aici
Femeia.ro > Modă > Livia Gheorghe, creatoare de pantofi cu atitudine

Livia Gheorghe, creatoare de pantofi cu atitudine

Într-o zi, Livia a decis să lase deoparte o carieră solidă în domeniul juridic pentru că simțea că nu o mai reprezintă. Visul din copilărie de a deveni creatoare de pantofi la curtea regelui nu-i dădea pace.

Cu pantofii Liv’s Shoes m-am întâlnit în cele mai variate manifestări de modă și de fiecare dată m-a izbit caracterul lor neconvențional, plin de imaginație, de culoare și de îndrăzneală. Devenise aproape o marcă după care îi recunoșteam: cei mai colorați, mai comozi și mai neconvenționali erau pantofii creați de Livia Gheorghe. Pe Livia am revăzut-o de curând, alături de fiica ei Ștefi, la o defilare de modă pandemică desfășurată pe trotuarul din fața magazinului Yokko, ce și-a deschis vitrina pentru designerii români, într-o serie de evenimente prezentate de Gianina Corondan. M-am bucurat să redescopăr în Livia o femeie de o delicatețe specială, discretă, elegantă și foarte foarte iubită și populară. Mi-a povestit atunci câte ceva despre parcursul ei fascinant.

Ucenicie în lumea modei

Livia crede cu tărie că orice vrei să faci trebuie să aibă în primul rând o fundație solidă, iar fundația solidă se numește școală. Așadar, Livia are studii temeinice în domeniul modei: a absolvit Artcademy Fashion Business School, cu specializare la Paris și a avut șansa să învețe de la unii dintre cei mai buni designeri la nivel global. A stat o perioadă în capitala Franței și a făcut stagii de practică, alături de profesori renumiți în domeniu, care sunt în același timp reprezentanți ai unor companii precum Louis Vuitton,Gucci, Balenciaga, Chanel, Guy Laroche, Armani, Nina Ricci, Yves Rocher, Chantelle, Celio, Etam, Galeries Lafayette.

Citește și: Interviu cu Laura Cosoi despre viața de mamă și alimentația celor mici

Consilier de imagine

O perioadă a fost consilier de imagine, o ocupație care la noi nu este încă foarte populară și unora li se pare chiar exotică, dar cu siguranță este foarte bine apreciată de persoanele care înțeleg importanța imaginii proprii și a felului în care se prezintă în lume. Să ne gândim numai la faptul că de îndată ce vedem o persoană știm deja o mulțime de lucruri despre ea, din felul în care își ține corpul și din felul care se îmbracă. Modul cum ne îmbrăcăm, vorbim, mergem, ne poate deschide sau închide uși.

Atitudinea este ceea ce se comunică imediat și suscită la rândul ei atitudini din partea interlocutorului. Dacă vrei să stârnești încredere trebuie să manifești prima încredere față de tine însăți: „Consilierul de imagine te poate îndruma cum să te îmbraci sau cum să capeți o nouă coafură, cum să-ți pui in valoare atuurile prin ținută, atitudine, comunicare,  dar este nevoie în primul rând să învățăm să ne acceptăm corpurile noastre așa cum sunt și să ne simțim frumoși“. Livia povestește cu pasiune despre acest domeniu fascinant în care știința și arta fashionului se întâlnesc cu intuiția și finețea psihologică.

Studiind și practicând consilierea de imagine am descoperit cât de minunată, cât de complexă și cât de amplă poate fi personalitatea unei femei“ mărturisește Livia. Apoi continuă: „Un consilier de imagine scoate la lumină personalitatea unei doamne, care din diverse motive (lipsă de timp, lipsă de preocupare) nu este întotdeauna bine pusă în scena vieții. Doamnele trebuie să-și poarte cu atitudine personalitatea. O doamnă poate fi foarte feminină chiar și într-o pereche de blugi și într-un tricou alb. Totul ține de atitudine și de petele de culoare cu care-și accesorizează o astfel de ținută. Detaliile cântâresc câteodată mai mult decât ansamblul“.

Designer de pantofi

Pantofii sunt factorul decisiv la o ținută; felul în care ne simțim în pantofii noștri determină felul în care vom arăta și felul în care ne vom purta. De aceea alegerea Liviei de a crea ea însăși pantofi mi s-a părut o continuare firească a căutărilor ei legate de atitudinea feminină. „De când mă știu, am fost veșnic îndrăgostită de tot ce înseamnă încălțăminte. Nu de puține ori, copil fiind, am stricat pantofi de-ai mamei, pentru a vedea modul în care sunt făcuți. După multe frământări, am decis să-mi urmez visul și am început să fac pași, timid, pentru a intra în fascinanta lume a pantofilor“ povestește Livia.

La început a vândut, apoi, ca o evoluție firească, a pus pe picioare, cu pasiune, un boutique de creație, Liv’Shoes. „Știu cât de important este pentru o doamnă să se simtă comod, dar în același timp să fie și în trend. Noi facem facem pantofi cu suflet și personalitate. Punem preț pe calitatea materialelor – folosim numai piele – și mai ales pe design. Vrem ca toate clientele noastre să se simtă unice, speciale, și cred ca ne-a reușit asta, având în vedere feedbackul primit pănă acum. Pentru mine cea mai mare realizare profesională este acel zâmbet discret, plin de satisfacție pe care-l văd pe chipul doamnelor atunci când încalță pantofii de la Liv’Shoes“.

Pandemia a afectat, evident, businessul, s-a văzut în vânzări. „A fost o perioadă de reflecție. O perioadă care ne-a stimulat creativitatea în materie de administrare a afacerii. Am avut răgazul să mă documentez mai bine în ceea ce privește noile tendințe, să citesc mult despre istoria pantofilor (dacă nu știm istorie, nu putem avea viitor), să caut soluții pentru a ne reinventa. M-am și relaxat, am fost de multe ori la mare (o iubesc cu toată ființa mea), dar am creat și modele noi pe care le vom lansa la momentul oportun“, povestește Livia.

Citește și: Șerban Copoț: Iubesc orice suflet de pe această planetă

Prințesa Ștefania

Livia Gheorghe

Mereu alături de mama ei, frumoasă și tare grijulie cu lumea ei de copil, Ștefi, fetița Liviei, a defilat de mână cu mama la evenimentul de fashion și a obținut ropote de aplauze, amenințând să „fure“ showul așa cum fac mai totdeauna copiii. „Am două mesaje pe care i le voi transmite când va fi suficient de mare încât să înțeleagă: să iubească mult cartea și să nu lase niciodată din brațe omenia“ spune Livia emoționată. Face tot ce poate pentru a fi cât mai mult alături de Ștefi.

Întotdeauna mi-am organizat businessul, astfel încât să am timp pentru mine și pentru familia mea. Fără un echilibru între viața personală și cea profesională nu poți progresa. La un moment dat motorul se va gripa și atunci se vor prăbuși atât viața profesională, cât și cea de familie.

Sper ca acestă perioadă dificilă prin care trece omenirea să reașeze sistemele de valori la care ne raportăm. Îmi doresc ca acest gând al meu să devină realitate, să nu rămână doar o speranță.

Citește și: Ce culoare alegi la pantofi în funcție de culoarea rochiei? 

Am rugat-o pe Livia Gheorghe să aleagă…

  • 5 pentru o insulă pustie: e-book-ul în care am biblioteca mea virtuală, un telefon (să pot comunica cu cei dragi), cea mai comodă pereche de pantofi, un caiet gros și multe pixuri pentru a scrie cel mai tare jurnal, care va deveni un best seller.
  • 1 film de neuitat: Parfum de femeie
  • 1 carte memorabilă: Dragoste în vremea holerei de Garcia Marquez
  • 2 femei din istorie:  Regina Maria și Ioana D’Arc
  • 2 bărbați din istorie: Mihai Viteazu si Emil Cioran

 

 

Găsiți pantofii Liv’s Shoes la The Room Showroom, pe strada Episcopiei la numărul 6 în București și în magazinul Yokko, pe Bdul Unirii nr.7. Pe Facebook – Liv’s Shoes, iar pe instagram Liv_shoes

 

Text: Roxana Melnicu

Foto: arhiva personală Livia Gheorghe

Comments

comments

Lasă un răspuns