Esti aici
Femeia.ro > Modă > Malabaila: Obiecte pictate, pline de personalitate

Malabaila: Obiecte pictate, pline de personalitate

Brandul Malabaila a fost creat de Irina Nemens și Bianca Dumitrescu, două prietene de-o viață care au pornit la drum împreună. Imaginile cu obiectele pictate manual de cele două le puteți găsi oricând pe paginile de Facebook și Instagram https://m.facebook.com/malabailahandmade/?ref=bookmarks,

De unde numele Malabaila? Sună tare bine!

De aceea l-am ales. Vizitând Muzeul de Științe și Tehnologie Leonardo da Vinci din Milano, Bianca a citit despre un scriitor și chimist evreu, Primo Levi, care a folosit în lucrările sale pseudonimul Damiano Malabaila pentru a supraviețui Holocaustului. În acea perioadă eram în căutare de un nume sonor pentru brandul nostru și am fost amândouă de acord ca Malabaila este ceea ce ne trebuie.

Cum v-ați cunoscut și cum v-ați asociat? E greu să faci o muncă creativă în doi?

Putem spune ca Malabaila este o afacere de familie. Ne-am cunoscut acum 28 de ani în școala generală și am devenit prietene. Apoi am fost colege de clasă și în liceu, și în facultate (am terminat ASE, suntem economiste), astfel încât prietenia noastră a crescut odată cu noi. În momentul în care ne-am întemeiat propriile familii, a fost astfel natural să ne și „înrudim“, nășindu-ne și la nunți, și la botezuri. Malabaila a apărut, așadar, la fel de natural, ca în familie.

Ce vă inspiră?

Ne inspiră tot ce ne înconjoară, de la peisaje și imagini frumoase la întâmplări din viața de zi cu zi.

Cum realizați picturile? Cum alegeți desenele? Pictați pe materiale sau printați pe diferite suporturi?

Produsele noastre vestimentare sunt pictate manual. De obicei, una dintre noi le desenează, apoi cealaltă le pictează, iar atunci când volumul de lucru este mare, pictăm amândouă. Excepție face „Colecția lui Vlad“. Vlad este un băiețel foarte talentat, în vârstă de 11 ani, cu o viziune foarte matură asupra lumii și a spațiului. Pentru ca lucrările sale să fie văzute de cât mai multă lume, am lansat o colecție de tricouri pictate cu desenele sale deosebite, numită chiar „Colecția lui Vlad“.

Cum, când, unde și de ce pictați?

Pictăm zilnic în atelierul Malabaila, de dimineață până după-amiază, când trebuie să ne respectăm și îndatoririle familiale. Malabaila este jobul nostru, doar că este un job frumos, care ne face fericite. Am crescut foarte frumos în timp, organic, astfel încât în acest moment trebuie să onorăm zilnic comenzi, ceea ce ne bucură foarte tare.

Ce ați creat până acum și ce mai pregătiți?

Până acum, am creat și pictat o varietate de obiecte decorative: tablouri, abajururi, perdele, păturici, mărțișoare, decorațiuni de Crăciun și de Paște. Printre articolele și accesoriile vestimentare se numără tricourile, rochiile, espadrilele, traistele și spectaculoasele pardesie de primăvară/toamnă.

De curând, am început să creăm medalioane și coliere, accesorii ce au avut un impact foarte bun asupra publicului, astfel încât plănuim extinderea cu noi colecții de coliere handmade. Ne sunt dragi toate creațiile noastre, pentru toate fiind necesare muncă, suflet și inspirație.

Care este ingredientul fără de care o întreprindere ca a voastră nu ar merge?

Ingredientul principal în activitatea Malabaila este compatibilitatea noastră ca persoane, urmând automat și compatibilitatea noastră artistică. Ne completăm foarte bine în idei și în creații, fapt ce a determinat îmbunătățirea permanentă a lucrărilor noastre și, evident, câștigarea clienților Malabaila.

Care este cel mai ciudat obiect pe care l-ați pictat vreodată?

Cel mai inedit obiect pictat de noi a fost o placă de snowboarding, pe care apoi am tratat-o cu rășină, astfel încât sa nu se deterioreze pictura din cauza zăpezii.

Cui i se adresează Malabaila în primul rând?

Malabaila se adresează tuturor iubitorilor de frumos, de culoare și în primul rând iubitorilor de creații handmade.

V-ați gândit să lucrați pe o scară mai mare?

Da, ne-am gândit să ne extindem. Deocamdată însă ne lovim de două obstacole: lipsa finanțării (în primul rând pentru deschiderea unui magazin online, apoi pentru deschiderea unui magazin fizic) și dificultatea găsirii unor colaboratori pasionați.

Ce sfat ați da cuiva care încearcă să aleagă un cadou din creațiile voastre?

Am încerca în primul rând să aflăm cât mai multe despre persoana căreia i se adresează cadoul, astfel încât să găsim obiectul cel mai potrivit ei (în funcție de stilul de viață, hobby-uri etc.).

Citește și:

Articol preluat din ediția de aprilie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Roxana Melnicu
Foto: arhiva personală

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns