Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum alegi pantofi de damă. Sfaturi pentru pantofii cu toc, sport și balerini

Cum alegi pantofi de damă. Sfaturi pentru pantofii cu toc, sport și balerini

pantofi dama

Alegerea pantofilor perfecți poate fi o sarcină dificilă chiar și pentru cele mai hotărâte femei. De cele mai multe ori, acest lucru nu se întâmplă pentru că doamnele nu dețin nicio pereche de pantofi damă în garderobă, ci tocmai pentru că au prea multe.

Înainte de a începe căutările pentru încălțările perfecte, ar trebui să-ți pui câteva întrebări care ar putea să te îndrume în alegerea pe care trebuie să o faci. De exemplu, gândește-te la scopul pentru care îi achiziționezi, la evenimentul la care vrei să participi sau chiar la starea de spirit pe care vrei să ți-o ofere încălțămintea aleasă.

Există diverse tipuri de pantofi dama, confecționate pentru diferite stiluri și gusturi. Pentru a te ajuta în procesul de căutare, iată câteva sfaturi pe care sigur le vei considera utile!

Pantofii cu toc

pantofi cu toc

Pantofii cu toc sunt elementul pe care îl cauți pentru a-ți pune picioarele în valoare. Indiferent de înălțimea ta, tocurile alungesc picioarele și le fac să pară mai suple. Însă acești pantofi de damă pot fi o provocare, mai ales dacă nu ești obișnuită să mergi pe tocuri.

De reținut este faptul că, în funcție de forma, înălțimea și grosimea tocului, pantofii aleși sunt potriviți în situații diferite. Bineînțeles că acest tip de pantofi poate fi purtat la evenimente formale, precum baluri și petreceri. În astfel de situații, este de preferat ca tocul să fie cât mai elegant, la fel ca și stilul pantofului.

Pantofii cu un toc mai comod pot fi purtați în timpul zilei sau în timpul unor evenimente care au loc în aer liber. Spre exemplu, pantofii clasici cu toc nu foarte înalt sunt ideali pentru o zi de absolvire, interviuri de muncă, întâlniri de afaceri și alte evenimente la care vrei să te simți elegantă, dar să îți fie și comod.

De asemenea, nu se poate exclude situația în care vrei să porți pantofi de damă cu toc înalt în timpul liber doar pentru a te simți bine în pielea ta, nu neapărat pentru că participi la un eveniment important.

Citește și: Cum poți face pantofii cu toc mai confortabili

Balerinii

balerini

Celebrii balerini pot fi asortați cu fuste, pantaloni sau rochii. În funcție de materialul din care sunt făcuți, aceștia sunt mai mult sau mai puțin confortabili. Cea mai bună alegere este reprezentată de balerinii din piele naturală disponibili în magazinul online Capricia, întrucât aceștia se pliază perfect pe forma piciorului.

Balerinii reprezintă o alegere sigură pentru aproape orice tip de ținută, cu excepția outfit-urilor cu tentă masculină. Cu toate acestea, evită să porți acest model pe vreme ploioasă, pentru că nu te protejează deloc împotriva umezelii. Cel mai mare avantaj al balerinilor este că aceștia pot fi o alternativă pentru pantofii cu toc înalt.

Pantofii sport

pantofi sport

Pantofii sport sunt încălțări perfecte atunci când vrei să te simți cât mai comod pe tot parcursul zilei. Dacă ai o zi încărcată, în care ești nevoită să mergi mult, acești pantofi de damă sunt recomandați, deoarece diminuează sau previn durerea de la nivelul picioarelor.

Pantofii sport au, de obicei, talpa mai groasă decât balerinii, ceea ce îi face mult mai practici pentru drumurile lungi. Nu în ultimul rând, pantofii sport pot fi purtați fără probleme pe vreme ploioasă, pentru că aceștia te vor proteja de umezeală și noroi.

 

 

 

 

Sursă: iAgency

Sursă foto: unsplash, capricia.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns