Esti aici
Femeia.ro > Modă > Tu ce n-ai purta niciodata?

Tu ce n-ai purta niciodata?

Este cel putin haios sa privesti retrospectiv la felul in care gaseau femeile sa-si puna in valoare frumusetea si feminitatea. La momentul respectiv erau lucruri pentru care acum avem cuvantul “cool” la indemana si, in mod cert, azi privim aprobator tendinte de care vom rade in hohote peste cateva decenii.

Pentru ca tematica este extrem de discutabila, am selectat cateva chestiuni pe care noi (cu mintea de azi) nu le-am mai face nici in ruptul capului. Si nici aici nu putem baga mana-n foc, pentru simplul motiv ca mai sunt multe persoane care inca adopta ciudateniile despre care vorbim.

  • Perucile pudrate si cocotate in varful capului. Tipic pentru figurile regale – cu cat mai inalt suportul pe care se suiau somptuoasele coafuri, cu atat mai bine pentru imagine. Azi asa ceva nu se mai intalneste decat la prezentari de moda haute-couture, realizarea unei asemenea opere de arta durand chiar si o zi intreaga.
  • Alunitele false veneau la pachet cu frizurile pompoase si se aplicau pe o fata la randul ei pudrata pana la lividitate. Alunitele false sunt un truc care si astazi se mai practica, fie pentru a masca un cos sau o mica imperfectiune a fetei, fie pur si simplu de amorul seductiei.
  • Corsetul este un mod foarte ingenios de a… sufoca pe cineva. Pana la urma acest obiect vestimentar trece drept unul dintre cele mai cochete si mai senzuale din cate exista, insa nu strans pana la lesin (ati vazut ce pateste superba Keira Knightley din cauza lui in “Piratii din Caraibe 2”).

Axilele neepilateMadonna iubea stilul acesta, dar recent declara ingrozita ca-i este pur si simplu jena sa se uite la ea, cea de atunci. Clipul “Walking on sunshine” (Katrina and the Waves) ne prezinta fara nici o remuscare un subrat feminin complet neepilat. Culmea e ca, mai nou, cateva ilustre figuri de la Hollywood (Julia Roberts, Drew Barrymore, Juliette Lewis) readopta acest “stil”, invocand feminitatea nealterata de nici un proces invaziv de infrumusetare.

  • Sprancenele nepensate si unite intre ochi, eventual negre si contrastand violent cu o coafura platinata. Din nou, Madonna stie…
  • Blanurile autentice nu sunt chiar un obicei bizar, sunt de-a dreptul o barbarie si nici nu-si prea merita locul intr-un top al preocuparilor haioase in materie de moda. In momentul de fata, la targuri expozitionale de tipul “Luxury Show” inca se expun cu titlul de “rafinamente vestimentare” obiecte de intolit sofisticat cu gusturi alese facute din blanuri de animale, chipurile special crescute pentru asa ceva.
  • Colantii stralucitori de culoare mov purtati in exces prin anii ’80, asortati la o coafura blonda, tapata eventual pe o singura parte a capului. Oricum anii ’80 fac deliciul tuturor discutiilor despre moda, tendinte si stiluri, chiar si in randul celor neavizati.

 

Comments

comments

Leave a Reply