Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum să creezi un design interior original în baie?

Cum să creezi un design interior original în baie?

Baia este locul intim unde ne relaxăm și ne lăsăm grijile după o zi lungă. Dacă ești pasionată de design interior vei căuta mereu ca locuința ta să fie mereu în tendințe și amenajarea camerelor să fie inedită.

Ce elemente de originalitate sunt în tendințe în acest an?

În ultima vreme au fost propuse palete mai intense, în locul minimalismului și a culorilor neutre din anii trecuți, care alături de materialele și finisajele mai speciale oferă o nouă perspectivă decorării unei case. Se poartă deci îndrăzneala și originalitatea prin includerea acelor elemente ce formează contraste puternice și oferă personalitate fiecărei camere. De la tapet, mozaic, lemn, accente metalice mixate de auriu și arginitiu, instalații realizate din metal negru, alb sau alamă  – toate sunt lucruri ce îți vor înfrumuseța baia și vor crea exact locul după care tânjești.

Tapetul personalizat pentru baie

Îmbrăcarea pereților este întotdeauna o soluție eficientă și la îndemână când vrei să schimbi total aspectul băii fără prea mari bătăi de cap. Tematica acestuia variază în funcție de genul de amenajare dorit și configurația spațiului de care dispui. Detaliile botanice vor fi perfecte într-o baie tradițională, în schimb pentru ceva mai simplu, liniile geometrice și abstracte sunt ideale. Tapetul de baie cu motive marine este în mare vogă în acest an și se încadrează foarte bine alături de alte elemente de decor complementare. Cu ajutorul tapetului ai libertatea să creezi povestea pe care o vrei având în vedere multitudinea de tipuri, texturi și modele existente pe piață, inclusiv cele 3D ce produc un efect wow oriunde sunt amplasate. Pentru un design aparte, acoperirea tavanului cu un tapet personalizat este o variantă deosebită și îți permite totodată să îl amplasezi fără ajustări conform dimensiunii exacte ale camerei. Și combinația între două feluri de tapet cu imprimeuri complementare în aceeași încăpere poate reprezenta o alăturare interesantă și creează un efect uimitor.

Decorațiuni în forme inedite

Oglinzile cu aspecte neregulate și curbate, corpurile masive de iluminat, mixul între diverse texturi sunt detalii ce compun laolaltă un spațiu interesant și modern. Amplasarea strategică a aplicelor sau a diverselor instalații pentru lumină este și ea esențială în construirea unei atmosfere unice în care să îți dorești să te relaxezi. O canapea sau un obiect de mobilier într-o culoare puternică constituie un punct vizual central și reprezintă cu siguranță un articol special în baia ta. O idee creativă este și folosirea unei scări de lemn natural, în nuanțe calde, în locul suportului clasic pentru prosoape. Vei avea pe lângă funcționalitate și un element de decor original și atractiv.

Dacă iubești arta, poți integra armonios tablourile preferate și în baie, iar tematica, amplasarea și materialele ramelor țin doar de gustul tău personal. Astfel, pereții vor avea personalitatea lor, indiferent de stilul adoptat cu condiția să nu existe o discrepanță prea mare între acestea și celelalte articole existente. De asemenea, amenajarea unor rafturi de lemn încastrate în zid pe care așezi o serie de cărți ce te pasionează vor imprima intimitate și relaxare zonei respective.

Când optezi pentru un mozaic, alege să nu îl dispui neapărat în mod tradițional, ci încearcă să îl orientezi diferit ca să obții un efect vizual neașteptat, va merita cu siguranță efortul. Și interiorul dușului poate fi înfrumusețat cu un model de faianța inedit sau o draperie cu un imprimeu îndrăzneț.

Creativitatea nu are limite și poți amenaja un spațiu unic și funcțional chiar dacă faci câteva mici modificări. Aceste artificii de ordin estetic îți oferă posibilitatea să realizezi cele mai frumoase și interesante amenajări în interiorul casei tale!

Comments

comments

Lasă un răspuns