Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Un alt fel de pairing: gustul AVINCIS și iubitorii de vin

Un alt fel de pairing: gustul AVINCIS și iubitorii de vin

AVINCIS, producătorul de vinuri premium din România, care îmbină tradiția cu modernitatea, a prezentat vinul spumant AVINCIS – metoda tradițională, dar și noile sortimente ale produselor emblematice Pinot Noir și Cuvée Alexis,  în cadrul unei degustări inedite cu prieteni ai brand-ului și pasionați ai vinului.

Această degustare a fost pretextul perfect pentru a iniția conversații animate și a redescoperi bucuria reîntâlnirii. „Un prilej extraordinar de a lega noi prietenii și de a descoperi noi vinuri care să vă încânte. Mai mult decât atât, vă va face să prețuiți momentele mici, dar semnificative, dar și să vă aduceți aminte că merită să trăim clipa și să bem AVINCIS”, așa cum a menționat Andreea MICU, proprietar AVINCIS.

Primul vin al serii, Spumantul AVINCIS este și vedeta cramei, se potrivește cu orice fel de mâncare, dar mai ales cu aperitive și fructe de mare. Cupaj din 75% Crâmpoșie Selecționată și 25% Pinot Noir, acest spumant are un buchet elegant și proaspăt de flori albe, fân cosit și brioșă.  Gustul său este vioi cu bule fine și persistente, lăsând să apară o mineralitate pronunțată.

„Este un vin spumant realizat după metoda tradițională, o metodă foarte elaborată, în care oenologul își arată adevărata măiestrie. Acest vin a stat trei ani cu drojdie (din 2018). Numai așa ne dăm seama câtă muncă a fost depusă de oenolog pentru ca noi să îl bem astăzi, în 2022. Este un vin care o să vă încânte simțurile și o să vă stârnească și imaginația”, a continuat Andreea MICU.

Următorul vin al serii, AVINCIS Pinot Noir, a completat aromele felului principal, care a avut la bază un preparat din carne de vită. În prezentarea vinului, Andreea MICU a menționat „Pinot Noir este un vin foarte prietenos, catifelat, față de alte vinuri roșii. O parte din acest vin a stat 12 luni în baricuri de stejar, astfel încât are și o anumită intensitate în buchetul său”. Buchetul elegant de căpșune și cireșe cu ușoară notă condimentată și gustul său mătăsos cu aciditate bună, îl face unul dintre cele mai apreciate vinuri roșii ale cramei AVINCIS.

Pairing-ul perfect pentru desert și cel de-al treilea vin prezentat în cadrul degustării a fost rosé-ul Cuvée Alexis. Buchetul dezvăluie arome de căpșune sălbatice și petale de trandafir. Gustul său apetisant, cu arome de cireșe proaspete și final înțepător completează foarte bine deserturile, dar și aperitivele. Cuvée Alexis trebuie degustat tânăr și proaspăt! „Pentru acest vin am creat și o etichetă foarte jucăușă, care exprimă trăsăturile acestui rosé, dar vă invit să îl degustați și să vă convingeți”, completează Andreea.

Prietenii AVINCIS de pe rețelele sociale ale brand-ului au luat și ei parte la degustare prin intermediul LIVE-urilor de pe pagina de Facebook, cât și pe contul de Instagram și au interacționat constant datorită concursurilor dezvoltate pe temele prezentate la degustare.

Sutele de vizualizări și zecile de comentarii, precum și zâmbetele, atmosfera relaxată, buna dispoziție și discuțiile antrenante au demonstrat că vinurile AVINCIS completează perfect un alt pairing, cel al conversațiilor și al legării prieteniilor, atât în mediul online, dar mai ales în mediul offline.

Comments

comments

Lasă un răspuns