Esti aici
Femeia.ro > Organizarea nunții > 13 lucruri de stiut inainte sa angajezi o agentie de nunti

13 lucruri de stiut inainte sa angajezi o agentie de nunti

Iata cum sa citesti printre randuri ofertele agentiilor de nunti si sa eviti sa fii trasa pe sfoara:

– Asigura-te ca preturile prezentate in oferta contin TVA. Multe agentii lanseaza preturi care nu au taxele incluse, pentru a te convinge ca iti ofera cele mai ieftine servicii.

– Nu accepta sa ti se spuna o suma totala, cere o lista detaliata, ca sa stii exact pe ce se duc banii tai.

– Foarte multe agentii fac pachete speciale in functie de numarul de [invitati][1]. Intreaba-ti consultantul daca este dispus sa-ti reduca preturile.

– Daca meniul cade tot in sarcina agentiei, roaga consultantul sa va programeze o simulare de meniu. Unele restaurant ofera acest privilegiu clientilor care au rezervat salonul pentru nunta. Gratis!

– Inainte ca buchetele, [lumanarile][2] si aranjamentele florale sa fie comandate, asigura-te pentru ultima data ca sunt cele pe care le-ai dorit si ca preturile nu s-au modificat (nu uita ca preturile florilor variaza in functie de anotimp!).

– Roaga consultantul care se ocupa de nunta ta sa-ti arate inca o data accesoriile cu care va decora sala: verifica nuantele si asigura-te ca nu vei avea parte de un decor prea incarcat sau prea… sarac.

– Roaga-i pe cei de la agentie sa-ti spuna unde canta formatiile pe care ti le recomanda. Gusturile voastre s-ar putea sa nu coincida…

– Asigura-te ca in oferta pe care ti-au facut-o este inclus si costul instalatiilor de sunet, sa nu te trezesti ca te factureaza post-eveniment. O alta posibilitate este ca taxa perceputa de DJ sa nu fie trecuta in oferta.

– In cazul in care ai apelat la agentie si pentru partea artistica a nuntii (DJ), cere-le un [3] orientativ de la alte nunti. Astfel vei fi sigura ca va exista muzica pentru a satisface toate gusturile invitatilor.

– E bine sa-i platesti agentiei doar avansul, nu toti banii inainte. In cazul in care vor lipsi anumite elemente (de care poate nici nu-ti vei da seama), agentia nu se va “inghesui” sa-ti returneze contravaloarea.

– Nu e recomandat sa lasi agentia sa se ocupe de expedierea invitatiilor si de confirmarile la nunta. In primul rand, invitatii se vor simti ofensati sa fie chemati la nunta de o persoana intermediara. Apoi, e posibil sa te trezesti cu un sfert dintre ei – singurii care au primit [invitatia][4], de altfel.

– Nu accepta fotografi sau cameramani pana nu le vezi portofoliul. La urma urmei, vor fi amintirile tale, pe care le si… platesti. Si cere sa ti se spuna in detaliu ce include pretul pe care il vei plati (uneori, acesta e pentru un CD cu poze sau pentru o ora de filmat).

– In niciun caz nu te duce singura la negocieri. Fie il iei cu tine pe viitorul tau sot, fie pe o prietena sau o ruda despre care stii ca este buna la tocmeli. Unde-s multi… puterea de convingere creste!

[1]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[2]: https://www.miresici.ro/articole/lumanarile-perfecte-pentru-o-nunta-cu-stil
[3]: https://www.miresici.ro/articole/cum-alegi-playlistul-pentru-ziua-cea-mare
[4]: https://www.miresici.ro/articole/invitatie-de-nunta-cu-poza-voastra

Comments

comments

Leave a Reply