Esti aici
Femeia.ro > Organizarea nunții > Sfaturi pentru un discurs de succes la nunta

Sfaturi pentru un discurs de succes la nunta

Scrie totul. Nu e nevoie sa memorezi textul, ci doar sa il structurezi si sa iti notezi in forma finala ideile principale. Fa-ti cateva cartonase mici pe care sa le tii in palma si de pe care sa te inspiri in cazul in care te blochezi.

Repeta cu voce tare in fata oglinzii si macar o data in fata altcuiva. Vei vrea o parere sincera, deci sa nu te superi daca reactia nu e tocmai pozitiva. Ai inca destul timp sa iti refaci discursul.

*Citeste si: [Cum sa scapi de trac cand vei rosti discursul miresei][1]*

Schimba perspectiva din care iti privesti auditoriul pentru a scapa de emotii. Cei din public nu sunt inamicii tai, ci prieteni si membri ai familiei, veniti special pentru a-ti fi alaturi. Ai incredere in ei si ai incredere in tine insati, pentru ca cele mai bune discursuri vin din inima.

Cui te adresezi? Nu uita sa multumesti invitatilor care va sunt alaturi, famiiei, [nasilor][2] si prietenilor care v-au sustinut, insa ar trebui sa i te adresezi si partenerului tau. Spune-i ce inseamna ziua asta pentru tine, cat de fericita esti sa fiti impreuna si reinoieste-ti juramantul de a-i fi alaturi la bine si la rau.

*Citeste si: [10 categorii de invitati de care te poti lipsi][3]*

Triseaza. Poti sa folosesti in discursul tau citate celebre, versuri din poeziile si melodiile voastre preferate. Poti sa spui si o mica fabula sau povestioara ca punct de plecare sau sa ceri sfaturi de la cineva care se pricepe la cuvinte, pentru a-ti exprima sentimentele intr-o forma placuta.

Nici prea lung, nici prea scurt. Discursul trebuie sa fie atat de lung incat sa nu-i plictiseasca pe cei care te asculta, si atat de scurt incat sa te faci inteleasa. Daca vorbele tale vin din suflet, vei reusi cu siguranta sa gasesti echilibrul pe care il cauti.

Cand tii discursul? Gaseste momentul in care majoritatea invitatilor sunt in sala, asezati la mese, iar muzica trebuie sa fie cat mai incet. Nu-ti fie teama sa folosesti microfonul pentru a te face auzita mai bine.

*Citeste si: [Codul bunelor maniere la nunta][4]*

[1]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-scapi-de-trac-cand-vei-rosti-discursul-miresei
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cum-iti-alegi-nasii-pentru-nunta
[3]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[4]: https://www.miresici.ro/articole/codul-bunelor-maniere-la-nunta

Comments

comments

Lasă un răspuns