
Corina Caragea este de 15 ani la Pro TV. O urmărim la știrile sportive în prime time, suntem alături de ea în călătoriile ei, din care ne împărtășește tot ceea ce o impresionează plăcut. Crăciunul ei este liniștit și frumos, în spirit și simțire. Acasă… la muncă, la Pro TV!
Corina, dragă, ce mai este nou în sportul românesc în perioada pandemiei? S-au tabloidizat știrile de sport și mai mult?
Sportul merge înainte, doar că fără spectatori în tribune, ceea ce desigur că este un lucru trist. Mă uit la meciuri, aud ecouri și nu cântecele fanilor și zumzetul tribunelor, îmi par mai mult antrenamente. Sportul înseamnă bucurie și lacrimi, aduce oamenii împreună și îi poartă de la extaz la agonie. Fără toate acestea, spectacolul nu este complet, însă sper să nu mai fie prea mult timp așa, să revină lucrurile la normal. Pandemia i-a afectat și pe sportivi, nevoiți să stea pe bară câteva luni, echipe decimate de jucători depistați pozitivi la SARS-CoV-2, nu a fost ușor pentru nimeni, în orice domeniu.
Pe unde ai mai reușit să călătorești anul acesta?
Am fost în Germania câteva zile imediat după perioada de carantină, ca o evadare în natură, iar în septembrie am fost în Grecia, la plajă. Anul acesta am apreciat înzecit fiecare minut petrecut cu picioarele în nisip sau în iarbă. Cred că anul acesta nu este despre ce ne dorim mai mult, ci despre a aprecia ce avem deja și poate până acum nu știam adevărata valoare.
Ce ne recomanzi pentru Sărbători? Pe unde este sigur să ne deplasăm?
Să petrecem în număr restrâns, pe acasă, în fața televizorului. Sigur cred că nu ești nicăieri. Nici lângă ai tăi, în fața cărora lași garda jos căci ai încredere. Dar poți face tot ce ține de tine să te protejezi – să porți mască, să menții distanța, să ai grijă la igiena mâinilor, indiferent că te afli lângă părinți sau în mijlocul unui magazin. Altfel, eu aș face tot ceea ce îmi face plăcere și mă ajută să îmi păstrez mințile și sufletul, doar că totul cu precauție. Eu vreau să călătoresc de ziua mea, adică de Revelion și am de gând să respect toate regulile de igienă și distanțare, să fac test COVID înainte și să îmi fac asigurările de călătorie și medicale înainte de a pleca. Așa am făcut și în septembrie, în Grecia, și a fost OK. Am ales să mă cazez într-o căsuță fără alți turiști, să închiriez o mașină, nu să merg cu autobuzul și să fac plajă în locuri sălbatice, la distanță de alții.
Cum este în lumea televiziunii în vremea COVID?
Facem și noi tot posibilul să ne protejăm, suntem împărțiți în ture, astfel încât să ne întâlnim cât mai puțin, mă machiez și mă coafez singură pe cât posibil, ca să evit interacțiunile atât de strânse și am colegi pe care nu i-am mai văzut dinainte de pandemie și îmi e dor de ei. Așteptăm cu toții să treacă această perioadă.
Cum este în lumea ta în aceste vremuri?
Încerc să iau ce e mai bun din acest an care se încheie în curând, să păstrez lecțiile învățate și să sper că 2021 va veni cu zâmbete mai multe. Nu a fost ușor pentru nimeni. Sigur că am restrâns mult activitățile și întâlnirile pe care le aveam înainte, am păstrat numai ce este cu adevărat important, pasiuni și oameni cu rol important în viața mea. Continui să merg la sport, însă cu grijă și distanțare față de alții, îmi e dor de serile la cinema, continui să călătoresc însă mai mult în țară și în formulă restrânsă, mi-e dor de mulțimile din Times Square și de piețele de mâncare din Thailanda, însă îmi fac planuri pentru la anul.
Unde mai ieși? Cu cine te mai poți întâlni zilele acestea?
Ies la cumpărături, la muncă, la sală, în parc, merg des la munte și mă întâlnesc cu prietenii apropiați, înghețați pe o terasă.
De ce ți-e dor?
Cum spuneam, de furnicarul din Times Square, de aglomerația într-o piață de mâncare din Thailanda, de un check in în aeroport, de un ruj roșu și o rochie cu trenă, de un film și un popcorn într-un scaun de cinema.
Ce faci când trebuie să stai doar acasă?
Citesc, editez poze și filmări pentru conturile mele social media, mă uit la filme, dar nu seriale, vorbesc la telefon cu ai mei și fac curat.
Mai faci sport?
Desigur. Cum s-au deschis parcurile, am dat fuga și apoi în sală înapoi. Am continuat să fac sport pentru sănătatea minții mele, nu numai a corpului, mai ales că sala la care merg eu este foarte mare și puțin populată.
Ții diete?
Nu. Nu am această ambiție. Mi-am propus, pentru că aș vrea să dau jos vreo 5 kg adunate în pandemie, dar nu reușesc să duc la bun sfârșit nimic atunci când vine vorba de mâncare.
Gătești?
Nu, nu mă pasionează, nu mă atrage deloc această zonă. Am mai încercat lucruri, nu a fost dezastru, însă mă limitez doar la nevoie, nu și la plăcere.
Mai ai răbdare să citești?
Da, desigur. În fiecare călătorie îmi iau o carte cu mine pentru avion sau pentru plajă.
Ce filme bune ai descoperit?
Au fost destule… Joker, 1917, Miracolul din celula 7, Maradona, acestea sunt cele care îmi vin acum în minte vizionate în ultimul an.
Cum ți se pare lumea văzută de la fereastră?
Cred că anul acesta ne-am dat cu toții seama că, de fapt, cele mai importante avuții ne sunt sănătatea și libertatea. Așa că nu îmi mai doresc nimic altceva de la Moș Crăciun, în afară de sănătate și să nu mai fie nevoie să privesc lumea doar de la fereastră.
Ce faci de Crăciun și ce i-ai scris lui Moșu’ să îți aducă?
Voi fi la muncă, alături de familia ProTV, însă probabil în formulă restrânsă la maximum… așa că de Crăciun vom fi… singuri acasă.
Ce fel de brăduț îți alegi, cum preferi să îl împodobești, ce prăjiturele prepari în această zi specială?
Eu mă bazez pe mama în fiecare an când vine vorba de bucătăreală și îmi face toate bunătățile. Bradul va fi ca în fiecare an, natural și chiar toți prietenii mei sunt uimiți că reușesc să îl aleg așa bine, încât rămâne intact până în martie. Într-un an am reușit performanța să îl țin până la Paște. Mi-a fost milă să îl strâng, căci s-a păstrat impecabil. Nu că mi-ar fi fost lene să despodobesc, nu vă gândiți.
Cum era în copilăria ta, de Crăciun?
Avea miros de cozonaci, suna a colinde și scârțâia ca zăpada de pe ulița bunicilor sub ghetele mele. Toate iernile le-am petrecut la țară, la bunici, așa că sunt norocoasă să am nenumărate amintiri neprețuite cu obiceiurile locului, derdelușul din spatele casei, copiii din sat și, desigur, bunicii care îmi făceau toate poftele.
Știi să cânți colinde?
Normal că da! Doar singura sursă de venit a mea era atunci, în luna decembrie.
Hai, spune-ne ce dorințe și visuri ai pentru Anul Nou…
Să fie un an cu multe îmbrățișări, libertate de mișcare și fără temeri de orice fel.
Ce cadouri alegi pentru cei dragi, ce cadou îți faci?
Îmi fac cadou o călătorie de ziua mea, iar celor dragi le iau de obicei ce știu că au nevoie, mă documentez din timp.
Îți vrei viața înapoi?
Da, însă eu cred că nu va mai fi la fel viața niciunuia dintre noi. Acest an ne-a schimbat fără să vrem și fără să știm și sper să păstrăm lucrurile bune pe care le-am dobândit sau le-am descoperit, deși au fost mereu acolo. Poate personale, poate legate de muncă. Sunt mulți care acum au descoperit lângă cine sunt fericiți de fapt sau nu, mulți care au descoperit că pot munci și altfel sau și altceva. Așadar, și eu aș alege din vechea viață doar unele puncte pe care să le iau cu mine pe mai departe.
Ce s-a schimbat în bine? Cum vei fi tu, Corina, în noul an?
Voi prețui altfel timpul, oamenii din jur, mi-am dat seama că pot funcționa și după alt orar și făcând mai puține lucruri, dar mai eficient decât să alerg după 15 iepuri, nu voi renunța la acest timp cadou pe care l-am primit anul acesta și mă voi bucura mai mult de lucrurile simple ca o plimbare în natură, un film la cinema, o călătorie, o îmbrățișare banală.
Citește și: Iuliei Ionescu îi place tehnologia!
Text: Ivana Iancu
Foto: Pro TV