Esti aici
Femeia.ro > Promo > 10 moduri de a reduce bugetul nuntii

10 moduri de a reduce bugetul nuntii

Iata cele mai bune moduri de a organiza o ceremonie cu buget redus, fara a compromite totusi valoarea si importanta evenimentului.

1. Ajusteaza lista cu invitati. Costul per nuntas reprezinta una dintre cele mai mari cheltuieli.

2. Alege drept cadru al ceremoniei un spatiu deja ornamentat – fie ca este un loc cu identitate traditionala romaneasca, fie o sala de bal in stil renascentist. Astfel vei economisi mult la capitolul [decoratiuni][1].

3. In loc de o nunta in aer liber, opteaza pentru una in interior – fie ca e la un hotel, club sau restaurant. Avantajul e ca aici ai la indemana toata recuzita necesara: mese, scaune, tacamuri, spatii de depozitare, grupuri sanitare etc., dar si personal de servire. Corturile, precum si tot ce e inchiriat, ridica foarte mult costurile. Ca sa nu mai vorbim de optiunea de a merge in sanul naturii salbatice. Imagineaza-ti tot ce trebuie sa cari: e ca si cand ai organiza o tabara pentru toata strada, cu meniu, copii si pensionari inclusi.

4. Incepe ceremonia mai devreme. Sunt cupluri care opteaza pentru un pranz prelungit in loc de un chef care tine toata noaptea. Costa mai putin daca invitatii stau mai putin; plus ca, in timpul zilei, [invitatii][2] beau mai putin, iar asta scade considerabil cheltuielile pe bautura.

5. Limiteaza oferta de bautura la vinuri, bere si un cocktail care sa mearga cu tema nuntii. De ce n-ai oferi sangria sau punch ca alternative la alte combinatii de bauturi alcoolice?!

6. Muta data nuntii duminica sau intr-o zi a saptamanii. Furnizorii reduc preturile in zilele in care sunt mai putin solicitati.

7. Elimina toastul cu sampanie. E drept ca a intrat in traditie ca protocol de convenienta, insa a vazut cineva ca se golesc toate paharele de sampanie?! Mare parte din ea o sa se arunce. In schimb, toasteaza impreuna cu invitatii cu orice au in pahare in momentul respectiv.

8. In loc de formatie muzicala, angajeaza un DJ foarte bun sau foloseste un iPod.

9. Opteaza pentru o metoda mai putin costisitoare de a crea si imprima invitatiile. Foloseste un design ingenios, un printer bun si poti obtine un efect inedit la un sfert de pret fata de o invitatie tiparita, gravata, embosata, care te va costa considerabil. O prietena sau ruda cu o caligrafie excelenta va fi bucuroasa sa personalizeze plicul sau chiar [invitatiile][3].

10. In loc de marturiile industriale, facute de fabrica in serie mare, alege din ideile de la sectiunea [Do it yourself][4] lucruri facute de mana, la o sueta cu amicele sau comandate de la micii producatori artizani autohtoni. Efectul va depasi asteptarile prin originalitatea unicatelor si valoare sentimentala, fata de anonimele bombonele in tulle.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/top-5-cele-mai-utilizate-flori-in-decoratiuni-si-aranjamente-pentru-nunti
[2]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[3]: https://www.miresici.ro/articole/8-idei-pentru-invitatii-neconventionale
[4]: https://www.miresici.ro/sectiuni/do-it-yourself

Comments

comments

Lasă un răspuns