
1. Vara, pentru a preveni alterarea alimentelor, pastreaza produsele de origine animala la temperaturi scazute corespunzatoare (sub 8°C). Prepara-le mai ales prin coacere sau fierbere.
2. Curatati-va (tu si ceilalti membri ai familiei) mainile cu apa si sapun dupa ce ati mers la toaleta, mai ales daca urmeaza sa gatiti sau sa luati masa.
3. Nu reutiliza fara sa speli in prealabil ustensilele de bucatarie care au venit in contact cu carne, peste sau oua crude.
4. Daca tu sau sotul tau sunteti bolnavi, incercati sa purtati o masca la gura atunci cand va apropiati de micut.
5. Daca ai indoieli in ceea ce priveste calitatea apei curente din locul in care va petreceti vacanta, foloseste-o doar fiarta si racita sau cumpara apa imbuteliata, ca este pe toate drumurile!
6. Majoritatea alimentelor solide ar trebui luate la drum in borcane mici cu capac, din care copilul sa poata manca direct. Dar nu-i mai da sa pape dintr-un borcan deja deschis!
7. In general, copiii nu mananca in timpul calatoriilor mai mult decat acasa si nu-i forta sa manance ceva ce nu le place.
8. Daca le cumperi ceva de mancare, evita prajiturile si preparatele de patiserie umplute cu crema, budincile, carnea rece, ouale reci (aperitivele, sosurile, inclusiv salata care contine oua).
9. Ia la drum si o punga cu mancare rece gatita acasa, din alimente pe care stii cum le-ai preparat (branza sau cascaval, oua fierte tari in coaja, fructe, suc sau lapte pasteurizat in cutii de carton).
10. Evita sa cumperi alimente din localuri aerisite deficitar, in care bazaie muste, fara o ventilatie corespunzatoare. Increde-te in simtul tau olfactiv si refuza alimentele care dau cele mai mici semne de alterare.