Esti aici
Femeia.ro > Promo > 15 produse pe care trebuie să le ai

15 produse pe care trebuie să le ai

Fiecare dintre noi are o cremă în casă, foloseşte un şampon şi un deodorant. Există însă produse care nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire.

Sunt produse de bază, clasice pe care orice femeie trebuie să le aibă în trusa de îngrijire. Dacă le aduni, îţi dai seama că lista este destul de generoasă, dar e esenţial să le foloseşti pe toate pentru a-ţi păstra frumuseţea mult timp şi trebuie să le aplici corect pentru a obţine cel mai bun efect. 95% din femei folosesc o cremă, dar numai 50% o aleg pe cea potrivită sau o aplică în mod regulat şi corect. De pildă, aplicarea balsamului de păr e considerată facultativă, dar nu este deloc aşa. Alegerea produselor de îngrijire este unul dintre lucrurile extrem de importante. Dacă nu sunt potrivite tipului tău de piele sau păr, nu vei avea de câştigat, ba, dimpotrivă, le-ai putea face mai mult rău decât bine. Din acest motiv, ne-am gândit să-ţi oferim câteva sfaturi pentru a folosi cele mai banale produse într-un mod eficient.

Demachiant

Înlătură machiajul, celulele moarte, praful strâns peste zi, grăsimea. Dacă ai tenul uscat, alege laptele demachiant sau uleiul. Iar dacă e gras, optează pentru o spumă sau un gel de curăţare. Fiecare formulă se adaptează nevoilor tenului. Dacă vrei să mergi la sigur, indiferent de tipul de ten, folosește apa micelară. Ea curăţă profund şi în acelaşi timp este delicată cu pielea. Trebuie să foloseşti demachiantul până când dischetele rămân curate, doar atunci operaţiunea este completă.

Sfat: indiferent ce variantă de demachiere alegi, după ce ai îndepărtat toată murdăria, şterge tenul cu o loţiune tonică adaptată pielii sau cu apă de la robinet. Dacă laşi demachiantul pe faţă, el va astupa porii şi pielea va avea de suferit în timp.

Cremă de zi antiîmbătrânire

Dacă la 20 de ani ai nevoie de cremă hidratantă, cea antirid poate fi folosită indiferent de vârstă când apar primele riduri. Nu are niciun efect dacă o foloseşti înainte, fiindcă nu este un mod de prevenire, ci de remediere şi întârziere a apariției ridurilor noi. Primele linii fine sunt semnul că pielea are nevoie de acest ajutor: altfel, îi vei oferi ingrediente de care nu are nevoie. Pentru un efect profund, crema se aplică numai pe tenul curat.

Sfat: orice cremă are nevoie de un masaj de câteva minute pentru a fi absorbită bine; altfel, o mare parte rămâne la suprafaţă şi nu acţionează eficient.

Cremă de noapte

Este important să alegi crema destinată tipului tău de piele şi apoi să ai în vedere problemele: acnee, riduri sau pete pigmentare, pentru că ea ajută pielea să se refacă şi repară imperfecţiunile. Dar nu aştepta minuni, efectul ei se va vedea în timp. Nu uita s-o aplici în fiecare seară, fără excepţie!

Sfat: aplică această cremă pe tenul curat, până în ora 22 şi ai grijă ca intervalul 22-24 să te prindă în pat, fiindcă atunci procesul de refacere a pielii este la nivel maxim. Iar crema îl stimulează, la fel odihna. Dacă vei respecta acest orar, dimineaţa tenul tău va arăta mai luminos şi va avea un plus de prospeţime.

Gel de curăţare pentru ten

Poate nu simţi nevoia să folosești acest produs, mai ales dacă ai tenul uscat, însă porii trebuie curăţaţi din când în când pentru a absorbi mai bine cremele şi tratamentele pe care le primeşte tenul.

Sfat: nu trebuie să exagerezi, o curăţare de 1-2 pe săptămână este suficientă ca pielea să-şi îndeplinească funcţiile normal. Dacă ai tenul gras, nu alege un gel cu particule prea abrazive pentru că stimulează producţia de sebum.

Cremă de ochi

Cine nu are cearcăne? Din diferite motive, fiecare femeie s-a confruntat cu această neplăcere greu de camuflat, dar uşor de tratat. Crema de ochi oferă multe benefici, de la hidratare și prevenirea ridurilor la reducerea cearcănelor şi pungilor de sub ochi. De ce nu e suficientă crema pentru faţă și avem nevoie de una specială? Răspunsul e simplu: pielea din jurul ochilor este sensibilă, mai subţire şi îi trebuie o îngrijire aparte oferită de o cremă specială, cum e cea de ochi.

Sfat: se aplică folosind degetul mijlociu (are o presiune mai uşoară) circular, din interior spre exterior. Este foarte bună şi pe conturul buzelor pentru a preveni apariţia ridurilor, mai ales în cazul fumătoarelor, predispuse la astfel de neplăceri.

Mască pentru ten

Este o modalitate de a avea o piele sănătoasă şi suplă în câteva minute. Există o varietate de măşti pe piaţă, dar le poţi prepara acasă din ingrediente naturale, adaptate tipului tău de piele. Trebuie doar să-ţi rezervi 15-20 de minute pe săptămână pentru acest răsfăţ al pielii. Vei vedea rezultatele imediat după îndepărtarea măştii, iar în timp, tenul îşi va recâştiga supleţea, va fi luminos şi elastic.

Sfat: orice tip de mască ai alege, aplic-o în timp ce faci baie. Porii sunt deschişi şi efectul ei va fi profund.

Şampon

Oricine foloseşte un astfel de produs, însă nu întotdeauna este ales corespunzător nevoilor părului. Dacă folosești unul contra mătreţii şi nu ai această problemă, dar vrei s-o preîntâmpini, ai putea să dezechilibrezi producţia de sebum de la nivelul scalpului şi părul să se îngraşe mai repede ori să se descuameze. Iar o doză prea mare de şampon usucă excesiv părul şi scalpul. Dacă nu eşti sigură care sunt cu adevărat nevoile părului tău, cere părerea unei coafeze! Când părul se îngraşă des, e bine ai în casă, pentru situaţii de urgenţă, un şampon uscat. Părul va arăta ca proaspăt spălat în cinci minute!

Sfat: părul se spală atunci când se murdăreşte, nu există un interval anume. Aplică şamponul (o cantitate mică, maximum cât o nucă) pe părul umed pentru a face spumă. Repetă doar dacă este necesar!

Balsam sau mască pentru păr

De multe ori, nu folosim aceste produse, însă ele sunt importante pentru sănătatea şi frumuseţea părului. Hidratează şi hrănesc firul după spălare. Aşa cum simţim nevoia să ne dăm cu cremă pe piele după clătire, la fel se întâmplă cu părul, doar că în podoaba capilară nu există senzori care să ne avertizeze asupra uscăciunii.

Sfat: aplică fie balsam, fie mască şi apoi clăteşte bine părul. Aceste produse nu se aplică niciodată de la rădăcină, ci doar pe lungimea firului de păr.

Cremă de corp

Sunt foarte multe femei care sar peste acest pas de îngrijire fie pentru că au pielea grasă, fie nu suportă senzaţia uleioasă lăsată după aplicare. Însă pielea are nevoie de hidratare. Există uleiuri care, în ciuda grăsimii, intră rapid în piele sau geluri cu acelaşi efect. O altă soluţie este crema de corp care se aplică sub duş. Acţionează în două minute şi îşi menţine efectul după ce te ştergi cu prosopul. Soluţii există, trebuie doar să vrei! Este cea mai bună cale să-ţi păstrezi pielea moale şi catifelată.

Sfat: şi pentru acest produs, cel mai bun moment de aplicare este imediat după duş.

Scrub

Este un alt produs trecut des la categoria „altele“, dar care te ajută să scapi de pielea moartă, grăsimea în exces, pielea îngroşată de pe tălpi şi să eliberezi firele de păr crescute-n piele.

Sfat: exfoliază pielea cu simţ de răspundere o dată pe săptămână, de preferat în timpul băii, după ce a fost bine înmuiată. Nu pune presiune, ci masează blând scrubul pe piele.

Gel de duş

Săpunul este foarte bun pentru curăţarea pielii, însă folosind un gel salvezi o parte din hidratarea pielii, iar dacă el are o formulă îmbogăţită cu uleiuri, dai un plus de catifelare şi supleţe încă din timpul duşului.

Sfat: alege arome citrice pentru duşul de dimineaţă pentru un plus de tonus şi florale (în special lavandă) seara, pentru un somn mai bun.

Cremă de mâni

Mâinile îmbătrânesc cel mai repede şi asta din pricina deshidratării la care sunt supuse zi de zi. Regula spune că trebuie să aplici crema după fiecare spălare pe mâni. Nu ştiu cine o respectă, dar măcar de 2-3 ori pe zi putem face asta, pentru frumuseţea mâinilor şi pentru a ne ascunde mai uşor vârsta.

Sfat: aplic-o înainte de culcare pentru a-i lăsa timp să acţioneze cât mai mult. Indiferent de tipul de piele, cea mai nutritivă şi grasă cremă este perfectă pentru îngrijirea mâinilor.

Ulei pentru cuticule

Este un produs relativ nou, apărut de câţiva ani, care şi-a asigurat locul în ritualul de îngrijire. Este mult mai nutritiv decât orice cremă, e absorbit imediat şi conferă unghiilor un aspect îngrijit. Este ideal să-l aplici măcar o dată pe zi. Cu un astfel de tratament, cuticulele vor fi mai fine şi puţin vizibile, chiar şi când cresc.

Sfat: se aplică o cantitate mică pe fiecare unghie şi se masează câteva secunde. Este soluţia ideală când vrei să camuflezi pieliţele crescute.

Cremă pentru picioare

Ne plângem că avem tălpi uscate şi bătături, dar de multe ori crema de picioare este un tratament ocazional, nu zilnic, aşa cum ar trebui să fie. Te invit să faci un experiment: să aplici crema în fiecare seară pe tălpi şi să vezi rezultatul peste o săptămână.

Sfat: pentru cazurile dificile, cu călcâie foarte uscate, înainte să aplici crema, pileşte bine tălpile, aplică apoi crema într-un strat generos şi pune-ţi şosete. E un tratament bun de făcut iarna, când poţi suporta şosetele.

Deodorant

De cele mai multe ori, îl alegi după parfum sau gradul de protecţie. Formulele stick usucă excesiv pielea axilei, la fel unele parfumuri din spray-ur;  în schimb, cel roll-on este mult mai emolient. De curând, au apărut deodorante îmbogăţite cu acid hialuronic pentru o mai bună hidratare a pielii.

Sfat: nu aplica deodorantul imediat după epilare (lasă să treacă măcar 30 de minute) şi nici peste zi dacă nu te-ai spălat înainte, pentru că nu te va proteja eficient şi rişti să deshidratezi pielea.

Citește și:

Tratamente rapide pentru unghii

Ritual de îngrijire: rutina zilnică

Adevărat și fals despre soare și protecție UV

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.34/27.08.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns