Esti aici
Femeia.ro > Promo > 5 obiceiuri sanatoase care-ti cresc sansele de a ramane insarcinata

5 obiceiuri sanatoase care-ti cresc sansele de a ramane insarcinata

Monitorizeaza-ti greutatea
In afara de riscurile stiute pe care le prezinta pentru sanatatea ta, excesul de grasime corporala poate determina o supraproductie de hormoni care perturba ovulatia. Menstruatia devine neregulata, ovulezi mai rar si se reduc sansele sa ramai insarcinata. Pe de alta parte, prea putina grasime corporala inseamna ca organismul tau nu poate produce suficienti de hormoni pentru a avea ovulatie sau pentru a sustine o sarcina.

Manaca sanatos
O alimentatie corecta creste sansele de a ramane insarcinata. Asigura-te ca ca incluzi in meniul zilnic suficiente proteine, fier, zinc si vitamina C. De prezenta acestor substante nutritive in deficit sunt legate cicluri menstruale prelungite (si ovulatie mai putin frecventa), dar si un risc mai mare de avort timpuriu.

Renunta la fumat
Toxinele din tigara deterioreza ovulele, interferand cu procesul de fertilizare, ba, mai mult, determina imbatranirea accelerata a ovarelor. "Asta inseamna ca ovarele unei fumatoare de 35 de ani, functioneaza ca la 42 de ani, devenind mai putin fertile", explica dr. spune Robert Barbieri, MD, sef de obstetrica si ginecologie de la Brigham si Womens Hospital, din Boston.

Relaxeaza-te
Stresul si depresia scad fertilitatea. Un studiu danez, care a urmarit 393 de cupluri ce doreau sa aiba copii, a evidentiat faptul ca sansele de a concepe un copil scad in perioadele in care participantii marturiseau ca sunt stresati. Expertii sunt de parere ca stresul afecteaza productia de hormoni corpului si capacitatea de reproducere. Incearca sa te calmezi si sa aplici tehnici de relaxare – yoga este foarte eficienta – in momentele stresante.

Fara alcool
Un numar tot mai mare de cercetari care vizeaza efectele consumului de alcool pun in legatura acest obicei cu capacitatea scazuta de a ramane insarcinata. Alcoolul afecteaza nivelul de estrogen – asta inseamna ca interfereaza cu procesul de implantare. Totusi, nu vorbim de un pahar ocazional de vin cu care completezi o cina rafinata.

Comments

comments

Lasă un răspuns