Esti aici
Femeia.ro > Promo > 5 sugestii pentru mame cu cariera

5 sugestii pentru mame cu cariera

Fericirea copilului tau, timpul petrecut cu el, bucuria de a-l vedea cum creste – sanatos si inconjurat de dragoste – sunt cele mai importante lucruri din viata ta. Dar, in acelasi timp, iti place mult ceea ce realizezi pe plan profesional si esti pasionata de cariera pe care ti-ai ales-o. Echilibrul intre viata personala si cariera nu este usor de obtinut, de aceea iti oferim cateva idei pentru a pastra o legatura stransa cu copilul tau chiar si atunci cand esti la birou sau cand ai programul foarte incarcat.

Stabileste un moment in care sa discuti cu copilul tau

Copilul tau are multe lucruri importante sa-ti povesteasca: ce a visat, cum s-a certat cu prietenul lui, ce jucarie a primit acesta sau ce lucru nemaipomenit a vazut pe drum. Este nerabdator sa ti le impartaseasca, asa ca opreste-te din treaba si concentreaza-te pe ceea ce-ti spune, roaga-l sa detalieze si pune intrebari. Stabileste cateva minute pe zi in care sa te rupi de treburile cotidiene pentru a asculta ce noutati are sa-ti spuna copilul tau.

Lasa-i un mesaj in pachetelul de mancare

Daca este marisor si stie sa citeasca, pune-i un mesaj in pachetelul cu mancare in care sa scrii "Mami te iubeste". Daca merge la gradinita sau la cursuri de vara, ii poti pune la el un desen pe care l-ati facut impreuna.

Tine un jurnal

Tine un jurnal cu lucrurile pe care le faci in timpul zilei la birou (desigur, pe intelesul lui). Cand el o sa-ti povesteasca ce a facut in cursul zilei, o sa-i poti spune cum ti-ai petrecut, la randul tau, ziua care se incheie. Si iata, cum veti pune bazele unei discutii zilnice, de sfarsit de zi.

Realizati forma mainilor din hartie

Intr-un weekend va puteti desena amandoi contururile palmelor. Apoi, le decupati, le colorati si decorati cum doriti. Tu vei duce la birou manuta copilasului, el, mana ta. Cand unul dintre voi va simti nevoia sa fie aproape de celalat, il va putea tine, chiar si simbolic, de mana.

Citeste-i la telefon

In cazul in care serviciul te obliga sa depasesti in mai multe randuri ora de somn a copilului tau, ia cu tine cartea de povesti care-i place si, cand este ora de somn, citeste-i din ea la telefon. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns