Esti aici
Femeia.ro > Promo > 7 lucruri despre amniotomie

7 lucruri despre amniotomie

Aceasta uracioasa procedura se recomandata in situatiile in care exista orice fel de afectiune medicala aparuta in sarcina ce pune in pericol viata mamei si a fatului sau in cazul in care s-a depasit termenul, iar bebelusul poate fi afectat de dimensiunea mica a placentei in care el se dezvolta. Poate ca suna rau si nu va fi cazul tau, dar este bine sa stii cat mai multe lucruri despre o nastere, pentru a fii pregatita atunci cand va fi momentul sa nasti.

Cum se realizeaza amniotomia

Un instrument special conceput pentru aceasta procedura, se introduce prin colul uterin si se realizeaza o incizie mica in sacul amniotic.

Dureroasa sau nu

Raspunsul este „sau nu” pentru ca amniotomia nu este dureroasa pentru mamica. Poate fi cel mult inconfortabila.

Care sunt efectele amniotomiei

Se poate ca dupa efectuarea amniotomiei, contractiile sa se fie mai dese si mai intense. Dar daca se intampla ca acestea sa nu se declanseze, atunci se va apela si la alte metode de provocare a nasterii.

Riscuri pentru mama

Daca medicul hotaraste prea devreme sa apeleze la amniotomie, se poate intampla ca mai apoi sa fii mai sensibila la tot felul de infectii.

Riscuri pentru fat

Problemele respiratorii sunt cele mai intalnite efecte negative pe care le provoaca ruperea membranelor amniotice asupra unui bebelus.

Daca obiectivul nu este atins

Atunci este neaparat nevoie sa se apeleze la cezariana. Aceasta pentru ca amniotomia este ultima procedura la care apeleaza medicii in incercarea de a oferi mamicii o nastere vaginala.

O conditie necesara

La cel mult 24 de ore de la efectuarea amniotomiei, bebelusul trebuie adus pe lume, pentru ca altfel exista riscul ca diverse bacterii sa ajunga la el si sa-i produca diverse tipuri de infectii.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns